Hlavní obsah

Skandál v ruském hokeji: Hráč po ráně do břicha krvácel z úst. Už mám padla, odmítl odvoz saniťák

Ruský hokej pobouřil skandál, který mohl mít pro mladého hráče fatální následky. Téměř přesně čtrnáct let poté, co i kvůli selhání lékařského zajištění zahynul během zápasu KHL v pouhých 19 letech spoluhráč Jaromíra Jágra z Omsku Alexej Čerepanov, se ukázalo, že se v Rusku z tragédie moc nepoučili.

Foto: Sport Ekspress

Záchranařský vůz v Rusku. Ilustrační foto.

Článek

Jen pro připomenutí: Čerepanov tehdy zkolaboval necelé tři minuty před koncem zápasu s Čechovem a pokusy o jeho oživení nebyly úspěšné. Následné vyšetřování mimo jiné ukázalo, že ambulance, která měla být povinně přítomná na všech zápasech KHL, odjela pět minut před koncem zápasu a defibrilátor v hale nefungoval.

Nyní, o 14 let později, řeší v Rusku skandál, který je o to pikantnější, že ambulance na stadionu byla, ale řidiči auta už se po zápase nikam jet nechtělo.

Incident se odehrál na utkání juniorské MHL v Novosibirsku mezi Sibirem a Ufou. Hostující hokejista Dmitrij Tabatadze podle serveru Sport Ekspress inkasoval ránu pukem do břicha. Cítil se špatně a začal krvácet z úst.

Když se hostující klub dožadoval odvozu hráče do nemocnice, řidič to podle serveru odmítl s tím, že mu za 15 minut končí pracovní doba a během tohoto času by převoz nestihl realizovat.

Šéf Ufy Rinat Baširov byl vzteky bez sebe a dožadoval se u Sibiru vysvětlení. „Říkal jsem, že žádám vysvětlení celé situace. A že je neakceptovatelné, aby sanitka neodvezla zraněného člověka s odůvodněním, že řidiči končí pracovní doba," cituje Baširova server MatchTV.

Pro hráče svého klubu tak nakonec musel shánět náhradní dopravu do nemocnice, kde se alespoň podle prvních zpráv podezření na vážnější zranění vnitřních orgánů nepotvrdila.

Reklama

Související témata: