Hlavní obsah

Slavnostní událost se změnila v horor. Mistr světa na ledě zkolaboval před zraky svých dětí

Měla to být velká sláva a pocta legendě, která v klubu strávila dlouhých šestnáct sezón a dvakrát ho dovedla k zisku švédského mistrovského titulu. Ještě než však byl dres Nichlase Falka vyvěšen ke stropu haly Djurgaardenu, zavládlo ve vyprodané aréně hrobové ticho.

Kolaps švédské hokejové legendy

 
Článek

Falk stál na ledě na červeném koberci, jen pár metrů od něj seděla jeho žena a dvě děti. Všichni poslouchali, jak borec, který se švédským nároďákem získal na mistrovství světa 1998 zlato a ve své sbírce má ze šampionátů i stříbro a dva bronzy, děkuje přítomným fanouškům.

Když najednou šestačtyřicetiletý Falk, jenž aktivní kariéru ukončil před šesti lety, během řeči zkolaboval a padl jako podťatý k ledu. Na necelou minutu ztratil vědomí, následně ale za pomoci zdravotníka vstal a v projevu pokračoval. Dokonce ještě žertoval, že tato scéna bude mít na internetu velkou sledovanost.

Ceremoniál sice dokončil, při poskytování rozhovorů pak ale zkolaboval znovu a byl transportován do nemocnice, kde strávil několik dnů na pozorování. „Příliš jsem své tělo neposlouchal, nevěnoval jsem mu pozornost," kál se Falk, když se dozvěděl, že za jeho kolapsem stojí nepravidelný srdeční rytmus. Lékaři jej ale ubezpečili, že trvalé následky nehrozí.

Nejnepříjemnější mu na celé situaci bylo, že ho zblízka sledovali jeho nejbližší. „Ještě jsem to video neviděl, je to trochu děsivé, protože mě kamera snímala zezadu a celá moje rodina je uprostřed obrazu. Koukat se na moje děti, když sledují, jak jim kolabuje otec, na tom bylo to nejtěžší," řekl Falk, který v současné době působí jako asistent trenéra ve švédském druholigovém Södertälje.

Reklama

Související témata: