Hlavní obsah

Slovenská ostuda! Bývalý reprezentant veřejně podpořil ruskou agresi, pak psal homofobní zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý slovenský mládežnický reprezentant Kevin Jendrol své radikální názory netají. Na svém instagramovém profilu 20letý hokejový útočník sdílel video oslavující Rusko a ruskou armádu, která už téměř rok a půl vede válku na Ukrajině. Poté se pustil do diskuze s moderátorem televizní stanice, jemuž psal homofobní zprávy.

Foto: TASR / Profimedia, Profimedia.cz

Slovenský hokejista Kevin Jendrol si díky svým komentářům udělal pořádnou ostudu. Naposledy hrál za Prešov.

Článek

Neudělal si zrovna dobrou reklamu. Rodák z Trstené, který má na kontě tři zápasy za slovenskou osmnáctku a v uplynulé sezoně hrál slovenskou extraligu za Prešov, v pondělí odpoledne sdílel v příběhu na svém instagramovém profilu video oslavující Rusko, k němuž připojil označení moderátora Rastislava Ilieva.

S moderátorem televizní stanice TA3, který se veřejně přihlásil k LGBT komunitě, si vyměnil několik zpráv. Ty poté Iliev na svém profilu zveřejnil. „V Rusku to funguje, jak má. Měli bychom být s nimi, a ne s buzíky americkými," napsal nejprve Jendrol.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený R a s t o I l i e v (@rastoiliev)

Moderátora konfrontoval s tím, co je podle něj „správné": „Normální rodina muž, žena, děti. Ostatní by se měli jít léčit," pokračoval hokejista s tím, že homosexualita je choroba. „Nemělo by se s tím vystupovat na veřejnost a propagovat to. Měli by si to nechat pro sebe, nebo se dát léčit," vypisoval Jendrol.

Na jeho profilu se hned objevila vlna odsuzujících komentářů. Slušných, ale i vulgárních. Proto hokejista vypnul možnost komentovat příspěvky a sdílené video smazal. Škod už (si) ale i tak nadělal dost. Smlouvu pro příští sezonu podle webu Eliteprospects ještě nemá a po této eskapádě ji asi bude složitě hledat.

Informaci přinesl server Sport.sk a požádal o vyjádření i Slovenský svaz ledního hokeje.

Reklama

Související témata: