Hlavní obsah

Smrt hokejisty? Rodina rázně uťala dohady

Bratislava

Konec spekulací. Už žádné dohady o tom, jestli šlo o špatně vyléčený nebo dokonce přechozený covid. Nebo třeba o reakci na očkování. Rodina zesnulého hokejisty Borise Sádovského z týmu Bratislava Capitals s odstupem přišla se stanoviskem, které všechny tyhle dohady vylučuje.

Foto: @iclinicbratislavacapitals, Facebook

Slovenský hokejista Boris Sádecký

Článek

Vyjádření rodiny přinášejí slovenská média. Hokejista zemřel minulý týden poté, co se zhroutil v závěru první třetiny utkání v Dornbirnu v rámci utkání rakouské ligy.

Rodina popsala dění po kolapsu na ledě, z něhož byl hráč převezen do dornbirnské nemocnice. "Tam byla ve stabilizovaném stavu provedena první vyšetření. Protože neumožnila vyvodit jednoznačné závěry, byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Innsbrucku na specializované pracoviště," vylíčila rodina.

A přidala další podrobnosti. Včetně toho, že hokejista měl v den kolapsu lehký zánět srdečního svalu. „Lehký a nevýrazný," napsali blízcí hokejisty. „Ani sám nevěděl, že s jeho srdcem není něco v pořádku. Lékaři museli udělat několik opakovaných vyšetření, aby si byli jistí. Tento zánět pravděpodobně způsobil zástavu srdce. Nikdo si netroufal odhadnout, jak dlouho byl jeho mozek bez kyslíku, a kdy bude vhodný čas ho probrat z umělého spánku. Nejhorší scénář se potvrdil ve středu po poledni, kdy lékaři konstatovali mozkovou smrt."

A nemohlo přece jen jít o spojitost s covidem? "Můžeme potvrdit, že lékaři u Borise covid-19 vyloučili. Zároveň všechny úvahy na téma očkování jsou prázdné spekulace a dovolujeme si s pokorou požádat, aby se nešířily," reagovala hokejistova rodina.

Klub zasažený i další tragédií - sebevraždou generálního manažera Dušana Paška mladšího, kterého policie našla oběšeného v lese na bratislavské kolibě - mezitím požádal vedení mezinárodní soutěže o ukončení aktivit v této sezoně s tím, že v té příští by rád pokračoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.