Hlavní obsah

Smutná zpráva. Dvacetiletý hokejista zkolaboval během zápasu, krátce poté zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámořská hokejová komunita truchlí. Ve věku pouhých 20 let zemřela vycházející hvězda, hráč klubu Ayr Centennials v kanadské juniorské lize GOJHL, Eli Palfreyman. Hráč, který byl před nedávnem jmenován kapitánem mužstva, zkolaboval během přestávky mezi první a druhou třetinou přípravného zápasu v Ontariu. Přivolaní lékaři už mu nedokázali pomoci, po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Eli Palfreyman se chystal na svou druhou sezonu v dresu Ayr Centennials v kanadské juniorské lize, do které měl nastoupit jako kapitán, čehož si velmi cenil. Jenže přípravný zápas na mezinárodním turnaji Ayr Mutual Global Invitational Tournament v jižním Ontariu se mu stal osudným.

Palfreyman zkolaboval v šatně během přestávky mezi první a druhou třetinou. Okamžitě mu byla poskytnuta první pomoc a byla přivolána záchranka, která jej převezla do nemocnice. Lékaři už však dvacetiletému mladíkovi nedokázali pomoci. Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna.

GOJHL vydala prohlášení, ve kterém vyjádřila nejhlubší soustrast nad úmrtím talentovaného hráče a uvedla, že všechny exhibiční zápasy v rámci přípravného turnaje budou odloženy. „Je to nevysvětlitelná tragédie a žádná slova nemohou zmírnit bolest, kterou všichni zúčastnění cítí," řekl Brent Garbutt, komisař kanadské juniorky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ayr Centennials (@ayrcentennials)

Starostka obce North Dumfries, kde se tragédie odehrála, jako poctu zesnulému hokejistovi nařídila vyvěsit vlajky na půl žerdi. Palfreyman v minulé sezoně, ve které nastupoval jako asistent kapitána, odehrál 44 utkání a zaznamenal 16 gólů a 13 asistencí.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Česko - Finsko 1 : 4 dohráno
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články