Hlavní obsah

Smutná zpráva ze zámoří. Nadějný obránce podlehl rakovině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smutná zpráva otřásla zámořským hokejem. Devatenáctiletý talentovaný obránce Braydin Lewis podlehl rakovině, se kterou bojoval od loňského léta. Za cíl si dal vrátit se zpět na brusle, což se mu povedlo, jenomže krátce poté svůj boj prohrál. O smrti nadějného hokejisty informoval klub Metro Jets.

Foto: Metro Jets

Obránce Braydin Lewis na archivním snímku.

Článek

Lewis nastupoval v juniorské soutěži USHL za tým Metro Jets, kam se přesunul v roce 2020. Za několik let si ho oblíbili nejen hráči, ale také fanoušci. Loni v létě však přišla krutá zpráva. Lékaři nadějnému hráči diagnostikovali agresivní formu rakoviny mozku a začal tak nejtěžší boj kariéry.

„Poté, co mu lékaři diagnostikovali rakovinu, byl rozhodnutý se vrátit na led a odehrát třetí sezonu. Nejen, že se skutečně vrátil, ale dokonce hrál i během léčby," stojí v prohlášení klubu Metro Jets. „Leweyeho síla a ochota byla pro tým inspirací. Ukázal, že své spoluhráče podpoří za každých okolností," zní dále v prohlášení.

Na nadějného hráče vzpomíná také trenér týmu Ben Boudreau. „Nemohl jsem uvěřit, jak dobrý hokejista to byl. Bylo ale vidět, jak ho nemoc rychle ničí a jak se zdraví rychle zhoršovalo. Bylo to děsivé," vzpomíná zámořský trenér, který dokonce zorganizoval exhibiční zápas, jehož získané finanční prostředky sloužily právě na hráčovu léčbu.

Syn bývalého hráče Adama Lewise zemřel v sobotu večer. Klub Metro Jets následující den odehrál poslední zápas základní části a výhru věnoval právě zesnulému hokejistovi, který během sezony nastoupil do šesti duelů a vstřelil tři branky.

„Je to něco, co si nikdo nedokáže představit, že by se někomu z nás stalo. Když se něco takového stane, musíme se navzájem obejmout a spolehnout se jeden na druhého, aby se situace zvládla," pokračuje trenér, který přislíbil podporu Lewisově rodině.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko