Hlavní obsah

Sparta už zná soupeře pro osmifinále Ligy mistrů. Vyzve švédskou Skellefteu

Curych/Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty už znají soupeře, na kterého narazí v osmifinále play off Ligy mistrů. Los ve švýcarském Curychu jim určil švédskou Skellefteu. První zápas je na programu 16. nebo 17. listopadu, odveta o týden později. Svěřenci trenéra Josefa Jandače by měli začít venku, oficiálně to ale ještě potvrzeno nebylo. Pokud Pražané postoupí, ve čtvrtfinále narazí na lepšího z dvojice Curych - Rögle.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu.

Článek

Pražany rozhodně nečeká nic jednoduchého. Právě naopak! V osudí byli mnohem přijatelnější a hratelnější protivníci, zejména italské Bolzano nebo francouzský Rouen. Jenže místo toho vyfasovala jednoho z nejsilnějších soupeřů, který se nabízel.

Skelleftea se totiž v aktuální tabulce švédské nejvyšší soutěže nachází na prvním místě. Ze základní skupiny Ligy mistrů postoupila ze druhého místa za Tapparou Tampere, když za sebou nechala Eisbären Berlín a Lugano.

"Skellefteå má velmi kvalitní mužstvo, které vede ligu a je produktivní. Těšíme se na další zajímavou zkušenost, ale věřím, že máme dostatečnou kvalitu, abychom postoupili," řekl po losu asistent trenéra a sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Při losování, v němž byla Sparta coby jeden z osmi vítězů základních skupin mezi nasazenými, platilo jediné omezení. Nesměly na sebe na sebe narazit týmy, které se utkaly už v základní skupině. A tak když bylo ke Spartě nejprve vytaženo švédské Växjö, musel se vytáhnout další míček s jiným týmem. A tím byla právě Skelleftea, trojnásobný mistr Švédska (1978, 2013, 2014).

Ve Skelleftee dříve působili i Češi. V zhruba 35tisícovém městě na severu Švédska hráli obránci Martin Ševc, Pavel Skrbek, Jan Novák, Libor Procházka, Martin Maškarinec a útočnici Petr Tenkrát, Petr Hrbek a Daniel Branda.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu v domácím utkání Ligy mistrů proti Bremerhavenu.

Tahouny současného týmu Skelleftey jsou zkušený dvaatřicetiletý kapitán Oscar Möller a o pět let starší forvard Joakim Lindström. V létě do klubu zamířil německý útočník Tom Kühnhackl, jenž má na svém kontě dva Stanley Cupy s Pittsburghem.

Maximem Sparty v Lize mistrů je účast před pěti lety ve finále, Skelleftea se nejdále dostala v sezoně 2015/16, když skončila v semifinále.

Osmifinále, které se hraje na dva zápasy a postoupí tým s lepším skóre z obou duelů, by měla Sparta začít venku a odvetu pak sehrát doma. První zápasy bojů o čtvrtfinále jsou na programu 16. a 17. listopadu a odvety o týden později.

Los osmifinále Ligy mistrů:
Fribourg (Švýc.) – Mnichov (Něm.)
Rögle (Švéd.) – Curych (Švýc.)
Lukko Rauma (Fin.) – Bolzano (It.)
Sparta – Skelleftea (Švéd.)
Tappara Tampere (Fin.) – Växjö (Švéd.)
Frölunda (Švéd.) – Mannheim (Něm.)
Salzburg (Rak.) – Rouen (Fra.)
Klagenfurt (Rak.) – Leksand (Švéd.)

Reklama

Související témata: