Hlavní obsah

Ty! Pojď sem! Jsi ostuda hokeje, hulákal slavný kouč. Hanba vám, mířil i na českého reprezentanta

Curych/Praha

Na mezinárodním poli si získal velké renomé, když coby hlavní kouč hokejistů Švédska dovedl Tre kronor ke dvěma titulům mistra světa za sebou (2017, 2018). Uznávaný stratég Rikard Grönborg ale zároveň proslul jako pěkně ostrý chlapík, což ostatně předvedl i o víkendu ve švýcarské lize.

Foto: repreo RSI

Kouč Curychu Rikard Grönborg gestikuluje směrem k trenérovi Lausanne Johnu Fustovi.

Článek

Ještě coby asistent reprezentačního kouče Pera Mårtse se předvedl na MS 2014 v hodně medializované slovní přestřelce s tehdejším trenérem sborné Olegem Znarokem, v níž mu Rus rukou naznačoval, že ho podřízne.

Tentokrát v roli kouče Curychu během víkendového duelu s Lausanne on sám nic nenaznačoval, ale vše zařval napřímo. „Pojď sem! Ty a já!" hulákal vousatý Švéd dokola na svůj kanadský protějšek na lavičce hostů Johna Fusta.

„To je kur*a ostudný! Ku*a ostudný! Jste srč*y," přidal vulgární výrazivo. Co impulzivního Seveřana tak rozlítilo?

Zákrok hostujícího Marka Barberia na Garretta Roea, jehož první jmenovaný Kanaďan v plné rychlosti sestřelil brutální krosčekem. Pro Roea tím, zápas, který Curych nakonec vyhrál 1:0, skončil. Ze záběrů je vidět, že do následné hromadné bitky na ledě se zapojil i český reprezentant v dresu hostů Jiří Sekáč.

„Byl to zákeřný útok. Barberio je popisován jako tvrdý hráč, ale ve skutečnosti není. Je to slaboch," vracel se dění na ledě Grönborg v rozhovoru pro švédský list Aftonbladet.

Grönborgova nenávist k Fustovi má už velmi dlouhou historii. Již na juniorském mistrovství světa Švéda kanadský kouč vytočil, když jím vedená švýcarská reprezentace zranila během jednoho zápasu tehdy vycházející hvězdy švédského hokeje Williama Nylandera a Joela Erikssona-Eka.

„Když se na ledě dějí hnusné věci, on (Fust) vždycky stojí na střídačce s otevřenou pusou a nečinně přihlíží. Je to ostuda. Stává se to pravidelně, je to špatný lídr. On a celé mužstvo Lausanne je hanbou švýcarského hokeje. Mají dobrý tým, ale nehrají podle toho," stěžoval si dále Grönborg.

V minulé sezoně na sebe oba celky narazily v ligovém čtvrtfinále, po němž šel dál Curych. „Po tom jsme ale měli deset zraněných. To není náhoda," dodal Švéd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko