Hlavní obsah

Útočník Zdráhal odchází z Litvínova do Švédska

Hokejový útočník Patrik Zdráhal bude v příští sezoně působit ve Švédsku. Osmadvacetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu v týmu Lulea HF. Severský klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Zdráhal bude v příští sezoně působit ve Švédsku

Článek

"Je to hráč, o kterého jsme měli zájem již před minulou sezonou a který byl teď k dispozici. Jedná se o dobrého bruslaře a technicky dobře vybaveného hráče, u kterého věříme, že dobře zapadne do našeho stylu hry. Navíc má dobrou střelu," řekl generální manažer Stefan Nilsson.

Zdráhal opouští Litvínov po třech sezonách, ve kterých se vypracoval mezi klíčové hráče Vervy. V aktuální sezoně odehrál včetně play off 55 zápasů, ve kterých vstřelil 16 branek a přidal 17 asistencí. Odchovanec Vítkovic hrál extraligu i za Plzeň, celkově má na kontě v nejvyšší soutěži 411 utkání s bilancí 102 branek a 102 asistencí.

"Angažmá ve švédské lize je pro mě velká výzva. Vím, že je to náročná soutěž, takže se budu v létě tvrdě připravovat, abych klubu pomohl k úspěšné sezoně," uvedl Zdráhal.

Informace o Lulee získal i od obránce Filipa Pyrochty, který tam v minulosti působil. "O klubu i městě mi říkal jen to dobré," dodal útočník, který má na kontě 24 startů v seniorské reprezentaci.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články