Hlavní obsah

V nominaci Ruska na LG Hockey Games je i osmnáctiletý Kuzněcov

MOSKVA

Osmnáctiletý útočník Jevgenij Kuzněcov z Čeljabinsku je v širší osmadvacetičlenné nominaci hokejistů Ruska na únorový turnaj LG Hockey Games v Mytišči a ve Stockholmu. Člen zlatého týmu z nedávného mistrovství světa hráčů do 20 let v Buffalu se dostal do výběru trenéra Vjačeslava Bykova, který na třetí díl série Euro Hockey Tour dává řadě opor volno a vyzkouší některé kandidáty z širšího kádru.

Foto: ČTK/AP

Ruský hokejista Jevgenij Kuzněcov se dostal do senirorské reprezentace.

Článek

Odpočívat budou například suverénně nejproduktivnější hráč KHL Alexandr Radulov z Ufy, další ofenzivní opory Alexej Mororov s Danisem Zaripovem z Kazaně, Konstantin Gorovikov z Dynama Moskva nebo Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči.

Rusové, kteří vedou tabulku EHT o šest bodů před Švédskem, vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února doma v Mytišči proti Finsku. O dva dny později hrají už ve Stockholmu s domácím Švédskem a v neděli s Českem.

Širší nominace hokejistů Ruska na LG Hockey Games v Mytišči a Stockholmu (10.-13. února):
Brankáři: Vasilij Košečkin (Čerepovec), Konstantin Barulin (Mytišči), Michail Birjukov (Chanty Mansijsk).
Obránci: Vitalij Aťušov, Jevgenij Birjukov (oba Magnitogorsk), Dmitrij Kalinin, Kirill Kolcov (oba Ufa), Konstantin Kornějev, Alexej Jemelin (oba Kazaň), Alexandr Guskov (Jaroslavl), Denis Kuljaš (Omsk), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk).
Útočníci: Jevgenij Arťuchin, Maxim Rybin, Maxim Afinogenov, Anton But (všichni Petrohrad), Anton Kurjanov, Alexandr Pěrežogin, Alexandr Popov (všichni Omsk), Alexandr Kaljanin, Alexandr Galimov, Gennadij Čurilov (všichni Jaroslavl), Jurij Trubačev, Vadim Šipačov (oba Čerepovec), Fjodor Fjodorov, Alexej Gluchov (oba Mytišči), Jevgenij Kuzněcov (Čeljabinsk), Denis Paršin (CSKA Moskva).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.