Hlavní obsah

Válečná sekera zakopána. Hadamczik chválí Dudu: Takové lidi chci v českém hokeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alois Hadamczik v pořadu PŘÍKLEP EXTRA od Sport.cz promluvil o své ohlášené kandidatuře na post prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Ve studiu byl zároveň přítomen Radek Duda, bývalý hokejista, o jehož neshodách s někdejším reprezentačním koučem se hojně psalo a mluvilo v médiích.

Hadamczik překvapil ve studiu PŘÍKLEP EXTRA. Pochválil Dudu, takové lidí chce v českém hokeji. Podívejte se na Dudovu reakci.Video: Sport.cz

 
Článek

Připomeňme, že Duda před 20 lety jako hráč Plzně nazval tehdejšího kouče Vítkovic Hadamczika „šišlavým Polákem", stalo se tak po vzájemné sérii play off, v níž Západočeši neuspěli.

Sám Duda v pozdějších rozhovorech přiznal, že v tomto výroku vidí příčinu toho, proč jej později Hadamczik jako reprezentační kouč opomíjel v reprezentačních nominacích.

V redakci Sport.cz se proto čekalo s napětím, jak bude vypadat přímý přenos pořadu PŘÍKLEP EXTRA, v němž měli vystoupit Duda s Hadamczikem společně.

Bývalý kouč národního mužstva po úterním utkání s Finskem dostal otázku ohledně své kandidatury na post prezidenta ČSLH, kterou oznámil týž den. „Když bych se dostal do této pozice, chtěl bych do sportovního úseku zapálené lidi. Lidi, kteří mají zájem pracovat na českém hokeji," uvedl ve vysílání Sport.cz.

Jak funguje výchova hokejistů v Česku? A jaká je české hokejové prostředí? Debata v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

„Ti nejdřív chtějí vítězství a pak chtějí peníze, ne že nejdřív chtějí peníze a pak spoléhat na to, že to možná půjde," pokračoval Hadamczik a pak přešel k výroku, který jistě překvapuje nejednoho fanouška.

„Víte, ono je jednoduché říct, oni nejsou. Já vidím Radka (Dudu), jaký byl blázen v hokeji, byl dobrý hokejista, kolikrát taky vidím dneska, jak se vzdělává. Musím dát klobouk dolů, jak se vzdělává, jak má zájem o trénování," vyzdvihl Hadamczik Dudovu současnou práci v roli trenéra individuálních dovedností.

„Vidíte člověka, který skončil s hraním a hokejem se dál zabývá a chce s ním být dále. Nechci říct přímo živit, ale samozřejmě, když jste dobrý, tak vás ten hokej živí, ale musíte taky něco dokázat," dodává Hadamczik.

Zajímá vás reakce Radka Dudy přímo ve studiu? Více najdete ve videu z pořadu PŘÍKLEP EXTRA, který vysíláme v přímém přenosu před zápasy českého týmu, a také o přestávkách mezi třetinami a po utkáních.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko