Hlavní obsah

Válka zahájená Ruskem je trestuhodný čin! A tak Hartwall Arena už je minulostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To spojení platilo přes dvacet let. Tak jako mají snad všichni hokejoví příznivci halu ve Stockholmu za Globen, ta v Helsinkách, v níž Češi před deseti lety vybojovali svou dosud poslední medaili z MS (bronz), je prostě Hartwall Arena. Jenže to už nyní neplatí...

Foto: Profimedia.cz

Hokejová hala ve finských Helsinkách se už nebude jmenovat Hartwall Aréna.

Článek

Společnost Hartwall, jeden z největších finských výrobců nápojů, ve středu oznámil, že ukončil své marketingové partnerství s halou a nechal z ní už stáhnout i své logo.

Důvodem je, že multifunkční arénu částečně vlastní ruští podnikatelé Roman Rotenberg a Gennadij Timčenko, kteří jsou po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu na sankčním seznamu Evropské unie.

„Válka zahájená Ruskem je iracionální a trestuhodný čin. Již nespolupracujeme v marketingu s helsinskou halou kvůli ruské vojenské akci. V budoucnu aréna neponese jméno Hartwall a naše logo již bylo z arény odstraněno," uvedl generální ředitel společnosti Kalle Järvinen.

Reklama

Související témata: