Hlavní obsah

Hotovo! Jokerit kvůli ruské invazi na Ukrajinu odstoupil z rozehrané sezony KHL

Hokejisté Jokeritu Helsinky nedohrají kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu Kontinentální ligu. Finský tým odstoupil z rozehrané soutěže, jež měla po předčasném ukončení základní části před olympijskými hrami kvůli koronaviru pokračovat od 1. března vyřazovacími boji. Jokerit se měl v prvním kole play off utkat se Spartakem Moskva.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Jokeritu Helsinky nedohrají kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu Kontinentální ligu.

Článek

Klub na svém webu uvedl, že za současné globální situace nelze v sezoně pokračovat. O odstoupení ze soutěže rozhodl klubový šéf Jari Kurri. "Moje pozice byla jasná už ve čtvrtek (v den zahájení útoku ruských vojsk) ráno. V souladu s politikou KHL jsem ale musel jednat s vedením soutěže. Proto to můžeme oznámit až nyní," uvedl Kurri. "Svět teď prochází skutečně těžkými časy. Všechny naše myšlenky jsou s lidmi, kteří touto situací trpí. Doufáme, že se brzy podaří nalézt mírové řešení situace," dodal.

Jokerit v nedokončené základní části soutěže obsadil druhé místo v Západní konferenci s pátou nejlepší bilancí v celé lize. Ze 47 zápasů jich vyhrál 29 a nasbíral 64 bodů. "Je nám velmi líto, že jsme o Jokerit přišli. Je to silný tým. KHL hraje od sezony 2014/15 a pravidelně je v play off. Je velmi nešťastné, že odchod Jokeritu nevyvolaly sportovní, ale politické důvody," uvedl v prohlášení na webu KHL prezident soutěže Alexej Morozov.

Vedení KHL zároveň oznámilo, že v nejbližší době rozhodne, v jaké podobě budou po odstoupení Jokeritu boje o Gagarinův pohár v příštím týdnu rozehrány.

Reklama

Související témata: