Hlavní obsah

VIDEO: Nejhezčí letošní gól v Bostonu vstřelil teprve devítiletý klučina

Myslíte si, že nejhezčí gól v Bostonu vstřelila letos některá z hvězd hokejistů domácích Bruins? Velká mýlka! Famózní trefu si připsal teprve devítiletý klučina Oliver Wahlström. Ten v natáčení upoutávky na soutěž TD Bank v trestných stříleních předvedl nájezd, jaký fanoušci NHL v nejvyšší soutěži během regulérního zápasu uvidí asi těžko.

Foto: Sport.cz

Devítiletý Kanaďan dal neuvěřitelný gól

Článek

Malý capart s číslem 97 se rozjíždí, na středovém kruhu zpracovává puk a míří k brance. Dosud vše jako obvykle. Pak ale najednou předvádí magii ve svých rukách. Mezi kruhy téměř pokleká, kotouč obratným pohybem umístí na čepel a po rychlé otočce pálí zády přesně k tyči!

Brankář se nestíhá ani otočit, natož zasáhnout. Přihlížející rozhodčí jen uznale pokyne směrem k brance, od které úspěšný střelec odjíždí s rukama nad hlavou. Devítiletý hokejista hraje za tým Portland Junior Pirate Pee-Wee Major 97s, tedy s dvanáctiletými. Ty trénuje Radek Kocek, který kdysi pomohl v začátcích v Bostonu nynějšímu kouči Slavie Vladimíru Růžičkovi.

Oliver Wahlströmfoto: Portland Junior Pirates

Hokejové vlohy dostal Oliver do vínku, jeho otec Joakim deset let (1976-1986) hrál v nejvyšší švédské soutěži za AIK Stockholm a Djurgaarden IF. Od prosince 2008 pak dělá Pirátům z Maine generálního manažera.

Podobné kousky hvězdy zámořské NHL předvádějí téměř výhradně jen během Utkání hvězd. Během sezóny nemají v prestižní soutěži tolik klidu k zakončení. Boston, v jehož hale diváci show mladé naděje obdivovali, v úvodu sezóny příliš nezáří. Přestože pětkrát hrál doma, jen dvakrát dokázal zvítězit a je mimo nejlepší osmičku, postupující do play-off.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice