Hlavní obsah

Výkonný výbor jsem nechránil, tvrdí po kritice Hadamczik. Už se nebrání podat trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to možná největší záhada, která se vznáší nad ve středu zveřejněným auditem o hospodaření bývalého vedení hokejového svazu. Skutečně pobočníci Tomáše Krále ve výkonném výboru nic o rozhazovačnosti šéfů nevěděli? Současný prezident Alois Hadamczik tvrdil, že nemá o jejich vině žádné hmatatelné důkazy, až se zdálo, že se muže, které po červnovém zvolení zdědil, chrání. Po kritice médií to nyní nyní vyvrací. „Výkonný výbor jsem nechránil, jen jsem konstatoval, že v zápisech o tom nic oficiálně nebylo," napsal na svůj Twitter.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Alois Hadamczik na archivním snímku.

Článek

Po středečním Hadamczikově vystoupení se ozval kupříkladu bývalý hokejista a dnes televizní komentátor Jakub Koreis, jenž na své sociální sítě vyťukal: „Výkonný výbor o ničem nevěděl? Vážně? Těžko si představit, že se na svazu dějí takové tunely (podle AH) a výkonný výbor o tom neví. Nebude to tak prezentováno proto, že Alois Hadamczik musí s VV vycházet? Těžko by po jejich členech mohl chtít schválit svoje vize a plány, kdyby je teď hodil pod autobus."

Podobně se veřejně na Twitteru ptal i hokejový komentátor České televize Ondřej Zamazal: „Výkonný výbor nic netušil. K čemu takový VV je? Anebo si jej nechceme rozházet?" Obdobné otázky pokládal ve svém komentáři také Sport.cz.

Rozprášení výkonného výboru ale okamžitě požadoval Petr Dědek, majitel extraligových Pardubic. "Je nepředstavitelné, aby lidé zodpovědní za miliardovou škodu zůstali ve funkcích. Prezident svazu je povinen vymáhat škodu i po těchto lidech."

Hadamczik už ve středu vysvětloval, že musí věřit podkladům a v zápisech z výkonného výboru žádné pochybení i souhlas s nestandardními platbami nenašel. Je ale zvláštní, že členem výboru je třeba Daniel Sadil, šéf hokejových Litoměřic, na kterých Hadamczik nenechal nit suchou a říkal, že jim svazem byly vyplaceny miliony navíc...

„Výkonný výbor jsem nechránil. To, že jsou členové statutární zástupci a mají spoluzodpovědnost, je věc jiná," uvedl nyní. Dále přidal, že policie si již vyžádala výsledky auditu. A taky už není tak razantní, že nebude podávat na viníky žádná trestní oznámení, jak tvrdil ve středu. A že je to „zbytečné", protože ho už dříve podal Petr Dědek. „Kdyby trestní oznámení podané Petrem Dědkem bylo nedostatečné, tak se nebráním podat nové."

Hadamczik rovněž během "tweetovacího odpoledne" reagoval na svého předchůdce Tomáše Krále, jenž ve středu ironicky komentoval zveřejněný audit a poznámky o tom, že lidé ze svazu utráceli peníze z firemních karet za luxusní věci v obchodem v pražské Pařížské ulici. Král pro ČTK prohlásil: „Já si myslím, že je to celé akce hodná Hadamczika. A udivuje mě, jak mu to někteří žerou. Typické pro jeho vyjadřování ale je, že on vždy řekne A, ale už zapomene říct B. Takže když se řekne, že jsem použil kreditku na nákupy v Pařížský, tak to bylo jen na nákupy, které se týkaly svazu. Musel bych být přece magor, abych to platil ze svého."

A Hadamczik napsal: "Pokud pan Král říká, že tvrdím jen A, tak mu během ledna z účetních dokladů řeknu B."

Reklama