Hlavní obsah

Nepředstavitelné! nesouhlasí Dědek s Hadamczikem. Výkonný výbor musí rezignovat, požaduje šéf Pardubic

Aloise Hadamczika před červnovými volbami o post prezidenta hokejového svazu uvolněného Tomášem Králem podporoval. Miliardář a majitel Pardubic Petr Dědek v něm viděl člověka nespjatého s minulým vedením, který je schopen tuzemský hokej očistit. Nyní však mezi Dědkem a Hadamczikem dochází k celkem zásadní názorové rozepři.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Petr Dědek, majitel klubu HC Dynamo Pardubice.

Článek

Byl to celkem dlouhý výčet, když Alois Hadamczik ve středu odpoledne předčítal ze zprávy hloubkového auditu, jak se bývalému svazovému vedení rozkutálely desítky milionů tu tam a tu zase jinam.

„Tato firma neměla žádná pravidla, kontrolní mechanismy a řídili to jedinci, kteří si dělali, co chtěli. Nedělala se žádná výběrová řízení, která by vedla k lepší hospodárnosti," překládal pak svůj pohled Hadamczik a tvrdil, že šlo o selhání jednotlivců, nikoliv svazového výboru, který prý o jednání jednotlivých osob neměl nejmenšího tušení.

Záznam: TK k auditu hokejového svazuVideo: Sport.cz

„To jsou fakta. Musím věřit podkladům, nikoliv tomu, co mi někdo říkal. Když se například zpětně podíváte do zápisů výkonného výboru a nevidíte kolonku, ´schvalujeme 10 milionů´, tak tomu musím věřit," pokračoval Hadamczik.

Co na tom, že pod jednoho ze svazových viceprezidentů Aleše Pavlíka spadala na svazu i ekonomika a marketing. Podle Hadamczika ani on o ničem netušil.

Petr Dědek tomu však, soudě podle jeho čtvrtečního dopoledního tweetu, nevěří. Naopak požaduje, aby výkonný výbor, který Hadamczik zdědil po svém předchůdci Královi (vyjma Aleše Kmoníčka, jenž byl v červnu zvolen za Libora Zábranského mířícího k reprezentaci jako asistent kouče Jalonena), rezignoval.

„Po výsledcích svazového auditu musí rezignovat výkonný výbor. Je nepředstavitelné, aby lidé zodpovědní za miliardovou škodu zůstali ve funkcích. Prezident svazu je povinen vymáhat škodu i po těchto lidech," soudí Dědek.

Kdo tvoří výkonný výbor Českého hokeje:
Prezident
Alois Hadamczik
Viceprezidenti
Petr Bříza
Aleš Pavlík
Členové
Marek Chmiel
Jaromír Jágr
Milan Vacke
Daniel Sadil
Bedřich Ščerban
Jiří Šindler
Jiří Šlégr
Aleš Kmoníček

„Pokud má hokej získat zpátky důvěru fanoušků, sponzorů a celého hnutí, musí se odříznout od minulosti včetně členů výkonného výboru," dodal Dědek v dalším svém příspěvku na Twitteru.

Právě šéf Pardubic už v červnu podal na Krále, viceprezidenty svazu Pavlíka s Petrem Břízou, některé členy výkonného výboru (třeba na Jiřího Šlégra) či generálního sekretáře svazu Martina Urbana trestní oznámení. Hadamczik naopak ve středu uvedl, že se trestní oznámení na konkrétní osoby podávat nechystá. Svaz však řeší, po kom a jak začne vymáhat náhradu škod.

Reklama