Hlavní obsah

Zloděj navštívil šatnu obhájců titulu a ukradl výstroje! Celá liga se spojila a vybrala na nové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné překvapení čekalo na vysokoškoláky z pražské Univerzity Karlovy. Před odjezdem na čtvrtý čtvrtfinálový duel Univerzitní ligy ledního hokeje totiž zjistili, že se jim někdo vloupal do kabiny. A zanechal po sobě škody v hodnotě přes 150 tisíc korun. Ukradl totiž dvě brankářské a tři hráčské výstroje.

Foto: Univerzitní hokej

Hokejistům pražské Univerzity Karlovy někdo ukradl výstroje.

Článek

„Přijít v rozjetém play off do kabiny a zjistit, že v ní několika hráčům vašeho týmu chybí výstroj, není hezký pohled. O to víc, když vás za dvě hodiny čeká odjezd na možná rozhodující čtvrtfinálové utkání do Brna," uvedl univerzitní tým UK Hockey Prague.

Opravdu bizarní situace. Jak se vůbec někdo do kabiny dostal? „Z důvodu nedostatku šaten na našem domácím stadionu v pražských Strašnicích má formu kontejneru připojeného k hale, který až do teď uspokojivě sloužil jako úschovna hokejových výstrojí," přiblížil klub s tím, že kontejner nebylo možné pojistit a pojistka haly toto poškození také nepokrývá.

Foto: Aneta Procházková/Univerzitní hokej

UK Hockey Prague obhajuje triumf v Univerzitní lize ledního hokeje.

Narychlo se náhradní výstroj zajistit nepodařilo, a Karlovka tak v Brně nastoupila bez pětice hráčů. Přesto dokázala zvítězit 4:1, a stále tak může pomýšlet na obhajobu titulu z loňského ročníku. Vynutila si totiž rozhodující pátý duel na domácím ledě.

Poškození hokejisté zatím trénují s vypůjčenou výstrojí. A do pátečního zápasu už snad budou moci naskočit s novou. Univerzitní hokej se totiž spojil a zorganizoval sbírku. „Budeme velmi rádi, když zváží pomoc nejen hokejová rodina, a budeme ještě radši, pokud by se podařilo alespoň části hráčům přispět na novou výstroj," stojí na webu serveru Donio.cz.

A široká hokejová veřejnost se výzvy opravdu chytla. Pomohli nejen fanoušci, ale i konkurenční kluby nebo partneři. Odkaz na sbírku sdílely na sociálních sítích i účty české hokejové reprezentace, extraligy nebo 1. ligy.

A už po 24 hodinách byla vybrána cílová částka 150 tisíc korun!

„Pokud by se povedlo vybrat více prostředků, společně s Českou asociací univerzitního hokeje zřídíme fond, který bude sloužit na případnou pomoc každému hráči či týmu, který by se dostal do podobné situace po zavinění třetí osoby," je uvedeno u sbírky. Ta má trvat ještě 13 dní, a tak se částka může vyšplhat na ještě mnohem vyšší hodnotu.

Reklama

Související témata: