Hlavní obsah

Pardubický majitel po obratu: Můj nejsilnější okamžik od chvíle, kdy jsem spojil život s Dynamem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V euforii skákal na tribuně, usmíval se, nadšeně si plácal s kolegy Salfickým a Heřmanem či hokejovou legendou Františkem Musilem, jehož oba synové jsou v kádru Pardubic. Petr Dědek byl – a dozajista ještě bude – coby majitel hokejového Dynama na Spenglerově poháru vděčným objektem televizních kamer. A on sám po sobotním úžasném obratu celku v semifinále proti Kanadě na síti X napsal: „Postup do finále je zatím můj nejsilnější okamžik od chvíle, kdy jsme spojil svůj život s Dynamem Pardubice.“

Foto: HC Dynamo Pardubice

Petr Dědek, majitel klubu HC Dynamo Pardubice

Článek

Jsou to shodou okolností čtyři roky, co Petr Dědek netrávil silvestra v exotice, ale po dlouhé době se rozhodl ho prožít v Česku. A tak ho před koncem roku známí vytáhli na hokej do tehdy živořících Pardubic, které se miliardář rozhodl díky zdejší divácké atmosféře koupit a vzkřísit.

Extraligového titulu se sice ještě nedočkal, nicméně celek momentálně ligu vede a výtečně si počíná i na prestižním Spengler Cupu. Sobotní obrat v semifinále proti Kanadě, kdy tým prohrával necelé čtyři minuty před koncem 1:3, aby nakonec ještě v 60 minutách vyhrál 4:3, přinesl nejen Petru Dědkovi euforii. „Smekám před celým týmem. Moc děkuji, právě pro tyhle zážitky podporuji sport,“ sdělil po semifinále na síti X.

Foto: Melanie Duchene, ČTK/AP

Euforie pardubických fanoušků v semifinále Spenglerova poháru v Davosu

Vítězný gól dal půlminutu před koncem Matej Paulovič, který šikovně tečoval Zohornovo nahození. „Věřili jsme, že tam něco spadne i za toho nepříznivého stavu 1:3. Byla super atmosféra. Teď musíme jít na hotel, dobře se vyspat a v neděli tam necháme všechno,“ řekl pro klubový web Pardubic. A Martin Kaut, další z úspěšných střelců, přidal: „Postoupili jsme do finále, což je pro nás obrovská čest.“

Finále proti domácímu Davosu startuje v neděli už v pravé poledne, český tým tu celý turnaj nevyhrál od roku 1982.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.