Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Tvrdě do Jágra, radil Hašek spoluhráčům. Teď mu přeje k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší opory národního týmu, ale také velcí rivalové v NHL. V den 51. narozenin Jaromíra Jágra vzpomíná na společné zážitky s hokejovou legendou Dominik Hašek v pořadu Příklep na Sport.cz. Ten zároveň poznamenává, že narozeniny slaví i Kateřina Neumannová, která je o rok mladší. "Oběma tímto oficiálně, nebo i soukromě, gratuluji," říká Hašek.

Příklep s Dominikem HaškemVideo: Sport.cz

 
Článek

Řeč přichází také na zjištění různých sportovních studií, že úspěšnější sportovci se rodí zkraje roku. Zatímco Jágr se narodil v únoru, Hašek oslavil 58. narozeniny 29. ledna. „V hokeji to je všechno jinak. Teď už je to podle ročníků od prvního ledna do posledního prosince. Za mých časů to bylo od 1. 9., podle začátku školního roku," vyvrací časté tvrzení rodák z Pardubic.

„Já myslím, že u těch hokejistů a v Naganu speciálně nějaký měsíc narození nehrál roli, tam bylo klíčové, v jaké aktuální formě hráči přijeli," reaguje Martin Kézr. „Ten turnaj neměl vůbec žádnou přípravu. Tam se sjely jeden charter z Evropy, dva z Ameriky a ti hráči, celý ten tým 23 lidí, se potkali na prvním tréninku v Naganu," upozorňuje šéfredaktor Sport.cz a sportovní sekce Práva.

Vliv Dominika Haška na NHL, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

"A někteří se potkali poprvé v životě," dodává Hašek a připomíná, že tým stihl jen tři tréninky, než nastoupil do prvního střetnutí s Finskem.

Hašek také v Příklepu hovoří o spoluhráčích z Buffala. Zmiňuje Alexeje Žitnika a Mika Pecu a také to, jak jim kdysi radil, co platí na proslulou osmašedesátku. "Do Jágra se musí jít tvrdě, aby mu ubyly síly a neměl čas na ty svoje kličky," zavzpomínal Hašek.

V pořadu též reaguje na kritiku Matthewa Barnabyho z nedávno vydané knihy s názvem Unflitered (česky „Nefiltrováno"), vypráví zajímavé historky o svých přátelích Richardu Šmehlíkovi s Michalem Groškem a také o tom, co si myslí o počínání Miroslava Šatana v roli prezidenta slovenského hokeje.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko