Hlavní obsah

Reichel se vrací ze zámoří, bude hrát za Mannheim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Kristian Reichel se po sedmi sezonách v zámoří vrací do Evropy a bude hrát v Německu za Mannheim. Pětadvacetiletý bývalý český juniorský reprezentant, syn trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze Roberta Reichla, podepsal v novém působišti tříletou smlouvu. Adler o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Kristian Reichel na archivním snímku

Článek

Reichel odešel do zámoří v roce 2017, po sezoně v juniorské soutěži působil jako nedraftovaný hráč v nižší AHL. Následně podepsal smlouvu s Winnipegem, kterou před dvěma lety prodloužil.

V NHL odehrál litvínovský odchovanec celkem 15 zápasů, vstřelil gól a přidal dvě asistence. V AHL nastoupil Reichel za tým Manitoba Moose včetně play off k 286 utkáním s bilancí 57 branek a 61 asistencí.

„Je to týmový hráč, který vždy tvrdě pracuje. Umí hrát ve všech situacích a je to další pravák, který může hrát jak na centru, tak na křídle. Zkušenosti, které získal v Evropě a v Severní Americe, se nám budou hodit,“ řekl trenér a manažer Dallas Eakins.

Reichel má i německé občanství, takže v soutěži nebude považovaný za cizince. „Těším se na nové angažmá. Vrátit se do Evropy bude změna. Chci navázat na minulou sezonu v Kanadě a udělám vše pro to, aby byl tým úspěšný,“ uvedl Reichel, jenž v posledním ročníku AHL nasbíral v základní části 42 bodů v 70 zápasech.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace.