Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Čeman, ten rozesmátý kámoš, co pro zábavu hodil pár drobných do jukeboxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestává se poslední dobou tak často, aby hokejoví fanoušci měli takovou radost z předvedené hry národního týmu. Snad jen na přelomu roku při juniorském MS a teď u seniorské reprezentace na turnaji Karjala. Společným jmenovatelem je osoba hlavního trenéra Radima Rulíka a jeho asistentů.

Foto: Profimedia.cz

Roman Čechmánek zemřel ve věku 52 let

Článek

Když sešlapete Švédsko i Finsko a pak navzdory únavě porazíte Švýcarsko, musí to udělat radost úplně všem. Asi nemá smysl vyzdvihovat jednoho hráče, protože šlo o týmový aktivní hokej. Jestli to bude takhle pokračovat, máme se na co těšit, protože to bude bavendo.

Švýcarské hokejové hry začínáme 14. prosince zápasem v Praze proti Finům a něco mi říká, že O2 arena bude vyprodaná. Což by byla nádherná reklama pro český hokej. Jen tak dál, protože tohle nás všechny moc baví.

Sestřih utkání turnaje Karjala Finsko - ČeskoVideo: Český hokej

Dalo se očekávat, že Radim Rulík bude chtít hrát aktivní hokej plný bruslení a bez žádného vyčkávání. Vidíte, jak kluci chtějí hrát, napadají, jdou za pukem. Překvapivé to bylo hlavně pro soupeře. Finové zůstali doslova v šoku, že od nás na svém ledě dostali po 22 letech sedmigólovou nakládačku.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

Dovolím si tvrdit, že styl, jakým jsme zápasy odehráli, je ve finále důležitější než tři vítězství. Uvidíme, jestli tenhle styl bude fungovat i na domácím mistrovství světa, kdy se proti nám postaví vyspělejší soupeři.

O víkendu bohužel dorazila i tragická zpráva o úmrtí Romana Čechmánka. Hned se mi vybavilo, jak jsme v rámci výběru do 23 let spolu letěli do Spojených států, byli tam i Roman Meluzín, Pavel Janků a další.

Tehdy jsme ještě byli mladí a viděli svět úplně jinak než ke konci našich kariér, kdy se Čeman vrátil z NHL jako vyzrálý člověk se spoustou úspěchů.

Měl jsem ho moc rád, naposledy jsme se viděli zhruba před půl rokem. Když jsem se v neděli dozvěděl, že už není mezi námi, uvědomil jsem si, jak je hrozné, že odešel člověk o rok mladší než já. Člověk, který měl mít před sebou ještě spoustu času, práce a zážitků. Strašně moc mě to mrzí.

Navždy ho budu vidět jako toho mladého kluka, skvělého gólmana s neortodoxním až zvláštním stylem chytání a hlavně jako vynikajícího parťáka. Budu na něj vzpomínat jako na toho rozesmátého kámoše, který šel hodit pár drobných do jukeboxu, abychom se večer mohli bavit.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko