Hlavní obsah

Bejby chci tě hafo aneb Bizarní goalsong české osmnáctky na MS. Trenér hráče brání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctka udělala pořádnou změnu. Poslední roky byly góly české hokejové reprezentace spjaty především s remixem z filmu „Ať žijí duchové“ od Maxim Turbulenc. Zblázněné páže už po tolika letech mnohým fanouškům lezlo krkem, teď se však ozývá mnohem hlasitější kritika. Český výběr do 18 let totiž na současném mistrovství světa zvolil bizarní a zvrhlou skladbu Hafo interpreta Franka Wilda a influencerky Anny Hamannové.

Foto: IIHF

Český útočník Adam Židlický se na MS hokejistů do 18 let raduje z gólu.

Článek

„Bejby chci tě hafo, bejby tak pojď na to. Ukazuje ass, já slintám jak pes, chci ji mít nahoře bez," zpívá se například v refrénu perverzní skladby, která na sociálních sítích už od vydání na konci listopadu sklízela silnou vlnu nepochopení.

Že si tenhle song dospívající kluci pouští v kabině, to je asi zcela pochopitelné. Ostatně skladba zněla i z kladenské šatny po oslavách záchrany extraligy. Zvolit si ale Hafo jako písničku po vstřeleném gólu? Kontroverzní krok.

Když je šance propagovat české písničky na mezinárodním poli, určitě by šlo sáhnout ke kvalitnější tvorbě. Teď můžeme být rádi, že slovům na stadionu ve švýcarském Porrentruy rozumí jen Češi a Slováci.

Každý celek na turnaji si může vybrat vlastní úryvek z libovolné písničky. Kdo z českého týmu zvolil právě Hafo? „Týmová domluva. Rozhodli jsme to společně," prozradil útočník Vojtěch Hradec. „Byly tam asi tři varianty, jednu jsem zasekl," podotkl trenér Jakub Petr.

Skladba se sexuální tématikou mu nevadí. „Tohle je vždycky volba kluků. Když dají gól, ať se hraje to, co si vyberou. Jsem už starej chlap, ale s tímhle songem nemám žádný problém. Vnímám, jak se chovají mladí," uvedl v rozhovoru pro hokej.cz.

Ačkoliv média nečte, kritické ohlasy v Česku přesto zaznamenal. „Ať si každý kritizuje, co chce. Takové děti má spousta lidí doma," mínil. „Důležité je dát gól. A co po něm bude hrát, to mi je úplně ... tam vzadu někde," usmál se kouč.

Naopak doufá, že bizarní goalsong s chytlavou melodií uslyší co nejčastěji. „Proti Německu to hrálo sedmkrát, tak v neděli proti Švédsku aspoň třikrát. Věřím, že víc než dva góly nedostaneme," řekl s ohledem na nejbližší utkání české osmnáctky proti severskému favoritovi.

Reklama