Hlavní obsah

Česká reprezentace bude hrát domácí turnaj EHT v Brně

Praha

Česká hokejová reprezentace bude hrát domácí turnaj Carlson Hockey Games v Brně. Závěrečná část série Euro Hockey Tour je na programu od 2. do 5. května a bude generálkou na mistrovství světa v Bratislavě. Předtím se představí svěřenci trenéra Miloše Říhy staršího ještě třikrát před vlastním publikem v duelech Euro Hockey Challenge, jeden sehrají ve Znojmě a dva v Karlových Varech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Roman Horák a Toni Rajala z Finska během utkání loňského turnaje Carlson Hockey Games.

Článek

Loni v dubnu se konal domácí turnaj EHT v Pardubicích a o rok dříve v Českých Budějovicích. Do Brna se vrátí národní tým poprvé od dubna 2015, kdy tam sehrál duel Euro Hockey Tour s Finskem. Celý turnaj se hrál v Brně v letech 2012, 2013 a 2014.

"Poslední turnaj v Brně byl s ohledem na návštěvnost a super atmosféru nejen na utkání českého národního týmu reklamou na velmi dobrý hokej. Bylo to hodnoceno dobře i všemi účastníky turnaje, proto se rádi do Brna vracíme," řekla na tiskové konferenci v Praze Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva a ředitelka společnosti BPA sport marketing, jež je marketingovým partnerem Českého hokeje.

Do turnaje vstoupí domácí výběr ve čtvrtek 2. května proti Finsku, o dva dny později se utká se Švédskem a v neděli 5. května s Ruskem. "Předprodej vstupenek bude zahájen během února," doplnila Obermajerová.

Český tým se v této sezoně představil doma zatím jen jednou - 8. listopadu v rámci turnaje Karjala v pražské Tipsport Areně při oslavách 110. výročí organizovaného hokeje v Česku hrál proti Švédsku (2:3).

Další domácí duel je na programu ve středu 10. dubna proti Rakousku ve Znojmě, kde Češi hráli naposledy na konci dubna 2016 dva zápasy EHT se Švédy. Odveta zápasu Euro Hockey Challenge s Rakušany se odehraje o tři dny později v Linci.

V dalším týdnu se Říhův výběr představí opět v rámci EHCh proti Německu v Karlových Varech, kde národní tým naposledy na začátku února 2015 hostil v EHT Rusko.

"Zápasy mají dva možné termíny. Buď 17. a 18. dubna, nebo 20. a 21. dubna. Upřesnění bude podle toho, jak se bude dařit českým tenistkám ve Fed Cupu," doplnila Obermajerová. V dalších dvou duelech se představí reprezentace na Slovensku, v pátek 26. dubna bude hrát v Trenčíně a o den později v Nitře.

Do mistrovství světa vstoupí Češi v Bratislavě v pátek 10. května proti Švédsku. Dále je čekají duely s Norskem, Ruskem, Lotyšskem, Itálií, Rakouskem a základní skupinu B zakončí 21. května duelem se Švýcarskem.

Program české hokejové reprezentace v přípravě na MS v Bratislavě:
Euro Hockey Challenge (EHCh):
Středa 10. dubna: ČR - Rakousko (Znojmo),
sobota 13. dubna: Rakousko - ČR (Linec),
středa 17. dubna, nebo sobota 20. dubna: ČR - Německo (Karlovy Vary),
čtvrtek 18. dubna, nebo neděle 21. dubna: ČR - Německo (Karlovy Vary),
pátek 26. dubna: Slovensko - ČR (Trenčín),
sobota 27. dubna: Slovensko - ČR (Nitra).
Carlson Hockey Games (EHT - Brno):
Čtvrtek 2. května: ČR - Finsko,
sobota 4. května: ČR - Švédsko,
neděle 5. května: ČR - Rusko.
MS v Bratislavě a Košicích (10. až 26. května):
Pátek 10. května: 20:15 ČR - Švédsko (Bratislava),
neděle 11. května: 20:15 ČR - Norsko (Bratislava),
pondělí 13. května: 16:15 ČR - Rusko (Bratislava),
čtvrtek 16. května: 20:15 ČR - Lotyšsko (Bratislava),
pátek 17. května: 20:15 ČR - Itálie (Bratislava),
neděle 19. května: 16:15 ČR - Rakousko (Bratislava),
úterý 21. května: 12:15 ČR - Švýcarsko (Bratislava).
Termíny pro play off:
Čtvrtek 23. května - čtvrtfinále,
sobota 25. května - semifinále,
neděle 26. května - finále a o 3. místo.

Reklama