Hlavní obsah

Česká reprezentace se připojí před mistrovstvím světa do turnaje dvanácti týmů

PRAHA

Žádné přípravné zápasy před mistrovstvím světa v hokeji se dohadovat nebudou. Je tu nový projekt, na kterém se dohodlo 12 států. Od této sezóny spatří svět Euro Hockey Challenge, a to prozatím na dva roky. V prvních třech dubnových týdnech sehraje reprezentace pod trenérem Aloisem Hadamczikem šest přípravných zápasů. Dvě klání 1. a 3. dubna v Norsku, 8. a 9. v Bělorusku a 15. a 16. dubna doma se Švýcarskem. O rok později přivítá Německo a Slovensko a bude hrát v Lotyšsku.

Článek

„Hledali jsme nějakou formu. Silní hrají jen spolu, to samé i slabší, my jsme to chtěli promíchat. Cestovat a sehrát jen jedno utkání je neekonomické, proto dva zápasy,“ vysvětlil novinku generální sekretář Českého hokejového svazu Martin Urban.

Do dvou šestičlenných skupin bude nasazeno dvanáct evropských mužstev podle aktuálního pořadí Mezinárodní hokejové federace. Výsledky budou poté započítány do konečné tabulky. „Po celé Evropě se v té době hrají přípravné zápasy, pro které se složitě hledají soupeři. Teď bude vše dané a bude to mít i hodnotu produktu,“ dodal Urban.

Celkem se odehraje šestatřicet utkání. Pouze ve třech případech na sebe soupeři narazí nebo mohou spolu hrát i na mistrovství světa. Česká republika se představí ve skupině A s Ruskem, Slovenskem, Německem, Lotyšskem a Dánskem. Do béčka bylo nasazeno Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Bělorusko, Norsko a Rakousko.

Tradiční Euro Hockey Tour silné evropské čtyřky (Česko, Rusko, Finsko a Švédsko) zůstává zachována ve stávající podobě.

Reklama