Hlavní obsah

Chyběl nám život, musíme zlepšit všechno, uvědomuje si kouč Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sobotním utkání se Švédskem si trenér Radim Rulík pochvaloval alespoň zlepšený výkon, jenže o den později proti Švýcarsku se čeští hokejisté trápili nejen střelecky, ale i herně. „Byl to náš nejslabší zápas na turnaji,“ připustil po prohře 1:2 kouč reprezentace, která na Betano Hockey Games v Brně nezískala ani bod. „Myslím, že do začátku mistrovství musíme zlepšit všechno,“ mínil Rulík.

Náš nejslabší výkon na turnaji, hodnotí utkání se Švýcarskem Radim Rulík. Čekání na nominaci na MS stráví hráči s pizzou Video: Sport.cz

 
Článek

Zejména první třetina se jeho svěřencům vůbec nepovedla. Ospalý výkon, pouhé čtyři střely na branku a dva inkasované góly. „Měli jsme těžké nohy, soupeř daleko líp bruslil. Střídačka byla mrtvá, cítil jsem, že tam nebyl život,“ připustil zkušený kouč.

Proto pro druhou třetinu protočil sestavu. „Nebylo to o tom, že bychom zkoušeli další variantu, spíš jsme se snažili dát týmu impuls a otočit utkání. Náš výkon se pak trochu zlepšil,“ hodnotil Rulík.

Sestřih zápasu: Česko–ŠvédskoVideo: Sport.cz

Od druhé části dokázal národní tým soupeře několikrát zamknout, ale do vyložených příležitostí se dostával obtížně. „A ve třetí části už se Švýcaři soustředili na bránění, chtěli si uhájit výsledek. V závěru se nám povedlo snížit, power play už se nám nevydařila,“ líčil trenér.

Radko Gudas asi žárlil. Dal jsem mu hit, ani jsem nevěděl, že vyletěl, říká Ondřej Palát Video: Sport.cz

Krátce po utkání ho čekal nejtěžší úkol. Rozhodnout o tom, které hráče vezme na domácí šampionát. V kádru totiž stále zůstávalo 32 hráčů do pole, zatímco na šampionátu se jich může představit jen 22. „Jsem na to připravený. Porážky to alespoň líp rozkryly,“ podotkl. „Kluci vědí, že každý zápas hraje roli. Potřebujeme mentálně silné hokejisty, sebevědomé hráče. K tomu taky přihlédneme,“ prohlásil Rulík.

Hráči se nominaci v kabině dozvěděli přibližně hodinu po konci zápasu. „Nervozita trochu je. Každý si přeje, aby se v týmu objevil,“ říkal ještě předtím obránce Jakub Krejčík, autor jediného českého gólu. „V kabině máme pizzu, tak si dáme a počkáme,“ usmál se. Veřejnosti kouč prozradí svůj výběr na tiskové konferenci, která odstartuje přibližně ve 20:35 hodin.