Hlavní obsah

Do půlnoci slavíme a pak zpátky do montérek! velel Kulich po skalpu Kanady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako správný lídr táhl český tým za vítězstvím. Kapitán českých hokejistů do osmnácti let Jiří Kulich nasázel v úterý Kanadě hattrick. Všechny góly vstřelil v přesilových hrách a výrazně se podílel na překvapivém vítězství 6:5 v prodloužení.

Foto: Česká hokejová reprezentace

Kapitán českého týmu Jiří Kulich vstřelil v utkání proti Kanadě hattrick.

Článek
Fotogalerie

V početních výhodách pálil pokaždé z jiné pozice. Nejprve střelou zápěstím z mezikruží zamířil nad lapačku brankáře, poté si najel na levý kruh a ranou z první prostřelil kanadského gólmana mezi betony. A v prodloužení se trefil z dorážky pod břevno. „Přesilovky máme skvěle sehrané. Mám chytré spoluhráče, kteří mě skvěle dokáží najít a já to se štěstím trefím," liboval si Kulich.

V zápase si připsal hned deset střel na branku. Celkově už jich má na turnaji třiadvacet, z nich nasázel šest gólů a je v čele tabulky střelců i kanadského bodování. To hlavně díky početním výhodám, v nichž se prosadil pětkrát. „Je opravdu radost je hrát. Když se nám kombinace povede, tak ji neubrání žádný tým," usmíval se kapitán.

Vítězství se přesto nerodilo lehce. Kanada se totiž ve třetí třetině dostala do vedení 5:4. „Ale i tak každý z nás věřil, že to dopadne dobře. Zasloužili jsme si vyhrát, podali jsme dobrý týmový výkon," oceňoval karlovarský útočník.

V závěru dokázal vyrovnat prvním gólem na turnaji Kulichův parťák z elitní formace Eduard Šalé, který se doposud střelecky trápil, avšak připsal si už šest asistencí „Byl jsem za něj hodně rád. Někdy jsem se ho snažil hledat, protože vždycky nahrává on mě a taky se do toho potřebuje dostat. Je rovněž střelec," vysvětloval Kulich.

Po cenném vítězství tým plánuje jen krátké oslavy. „Do půlnoci se radujeme, ale zítra musíme zpátky do montérek. Výhra nad Kanadou nám určitě na sebevědomí přidá, ale nemyslím si, že bychom byli nějak namistrovaní. Zůstáváme pokorní," prozradil rodák z Kadaně.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále Češi v Landshutu narazí na Švýcarsko, třetí tým ze skupiny B, který porazil jen Lotyše. „Na turnaji ale není žádný slabší celek. Nemůžeme si vybírat. Důležité bude zregenerovat a dobře si připravit na klíčový zápas šampionátu," zavelel kapitán českého výběru.

Reklama

Související témata: