Hlavní obsah

Hadamczik bude šéfovat i sportovní komisi. K ruce mu budou legendy, ale i autor Břitvy Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen prezident Českého hokeje, nově bude Alois Hadamczik zastávat i pozici předsedy sportovní komise svazu. Na středečním zasedáním o tom rozhodl výkonný výbor hokejového svazu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Článek

V čele sportovního úseku svazu až donedávna figuroval Josef Řezníček, ještě v minulé sezoně ředitel Tipsport extraligy, než se před aktuálním ročníkem vrátilo její řízení do rukou Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

S Řezníčkem se nicméně Hadamczik rozloučil a sportovní komisi nově povede sám. K ruce má panel složený z bývalých vynikajících českých reprezentantů, špičkových trenérů, stejně jako ze zástupců malých klubů.

V komisi tak mimo jiné budou Jaromír Jágr, Robert Reichel, Jiří Šlégr, Tomáš Vlasák, Marek Židlický, Radim Rulík, Otakar Vejvoda, Tomáš Martinec nebo Libor Zábranský. Figuruje v ní třeba i spolukomentátor České televize a autor Břitvy na Sport.cz Milan Antoš.

Výkonný výbor zároveň snížil celkový počet svazových komisí ze 17 na 13. Šest komisí bylo zrušeno (např. veteránská, rozvoje infrastruktury), naopak dvě nové vznikly. Pětičlennou metodickou komisi pak povede Zdeněk Vojta, jejím členem bude i Tomáš Plekanec.

Schváleny rovněž byly dvě změny Soutěžního a Disciplinárního řádu Českého svazu ledního hokeje týkající se označení „Jiná provinění". Ke změnám došlo na základě poznatků nabytých v souvislosti s případy dosud řešenými v disciplinárním řízení, když vymezení přestupku jednotlivce strohým označením „Jiná provinění" se ukázalo jako vágní a nedostatečně konkretizované co do skutkové podstaty.

Reklama