Hlavní obsah

Hamr proti Švédům zvláštní motivaci necítí

LIBEREC

Radek Hamr patří k nejzkušenějším hráčům české hokejové reprezentace na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci. Jednatřicetiletý obránce si během své kariéry zahrál v české lize, nižší zámořské soutěže a v několika zápasech nastoupil i ve slavné NHL. Nejvíce se ale dokázal prosadit ve Švédsku, kde letos odehrál už svou osmou sezónu. Před zápasem proti švédské reprezentaci ale žádnou zvláštní motivaci necítí.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Radek Hamr.

Článek

"Neberu to jako nic speciálního, ani necítím nějakou zvláštnost toho zápasu. Je to prostě jen další z mnoha utkání," tvrdil před zápasem Hamr, jenž ve čtvrtek odehrál teprve dvaadvacátý zápas za národní tým. Za Švédsko přitom nastoupí hned čtyři hráči z Hamrova Färjestadu.

"To je pravda, ale žádné hecování neproběhlo. Prakticky na to ani nebyl čas, protože jsme všichni pospíchali na sraz národních mužstev," vysvětluje sympatický hráč a zároveň vyjmenovává přednosti svých klubových spoluhráčů. "Ledin je dříč, lítá po ledě nahoru dolů, dokáže být hodně nepříjemný. Mattson je spíš výbušný typ a dobrý střelec, šikovný útočník stejně jako Berglund. Obránce Frögren hraje spíš jednoduše, ale tvrdě a je těžké přes něj projít v soubojích jeden na jednoho."

Švédové měli v závěru štěstí

S kamarády z Färjestadu je během turnaje v Liberci v kontaktu, ale žádné zprávy z českého týmu jim neprozrazoval. Jen se bavili o úvodních vystoupeních svých mužstev na turnaji. "Říkali, že měli v závěru štěstí. Rusové prý byli jinak o něco lepší, máme si na ně dát pozor," varoval před nedělním soubojem se sbornou.

Hamrovy nejbližší myšlenky ale pochopitelně patří dnešnímu zápasu se Švédskem. "Švédská reprezentace předvádí hodně zarputilý hokej, nehrají tak technicky jako Finové. Spíš se soustředí na defenzívu a budou se snažit napadat naši rozehrávku, aby mohli těžit z rychlých protiútoků," tvrdí hráč, jenž ve švédské lize bude nastupovat i během následující sezóny.

"Ve Färjestadu mám smlouvu ještě na jeden rok plus roční opci a nemám důvod nic měnit," přesvědčuje o své spokojenosti. "Byly sice nějaké nabídky z Evropy i extraligy, ale zatím se do Česka vracet nehodlám. Ale v budoucnu se tomu nebráním, uvidíme," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: