Hlavní obsah

Hamrovi komplikovala návrat zranění a narození syna

PRAHA

Po účinkování na svém prvním mistrovství světa v Moskvě se měl hokejový obránce Radek Hamr natrvalo usadit v národním týmu. Pravidelně dostával od trenéra Hadamczika pozvánky na další akce, jenže ty zůstávaly nevyslyšeny. S reprezentačními spoluhráči se znovu pozdravil až po téměř osmi měsících, jeho dřívější návraty pokaždé dokázalo něco překazit.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Radek Hamr.

Článek

"Nejdřív jsem měl otřes mozku, to bylo před přípravnými zápasy s Německem. Pak mě zase ze sestavy vyřadilo zranění, kdy jsem si natrhl vazy v koleni. A před posledním turnajem se mi narodil syn, to jsem potřeboval být doma," vypočítal Hamr v rozhovoru pro Sport.cz důvody, proč mu trval návrat do reprezentačního dresu tak dlouho.

Po tolika absencích, i když z jeho strany nezaviněných, možná mohl mít obavy, že se na něj příště zapomene. "Ale vlastně ani ne. Hlavně jsem na to nějak nemyslel," potvrdil Hamr pověst pohodáře. "Jsem rád, že mi pan Hadamczik zavolal znovu. Mám z toho určitě radost a těším se na další zápasy," dal najevo radost z toho, že neztratil trenérovu důvěru.

Užívá si malého Antona

V závěru loňského roku oslavil se švédskou manželkou narození prvního potomka. "Všechno je super. Je to moje první dítě a hodně si to užívám," vyprávěl nadšeně o malém Antonovi narozeném ve Švýcarsku. "Byl to takový kompromis mezi českým Antonínem a švédským jménem," vysvětlil  nezvyklé jméno Hamra mladšího novopečený otec.

Ve Švédsku strávil od roku 1997 devět let, právě tam si před odchodem do švýcarského Klotenu vybudoval jméno. Angažmá ve Färjestadu určitě patřilo k jeho nejvydařenějším. Nad návratem do Elitserien však nepřemýšlí. "Teď to beru tak, že hraju ve Švýcarsku a ještě tam mám smlouvu na dva roky," tvrdil.

Na MS ještě nemyslí

V Klotenu je druhým rokem a mimořádně se mu daří, svoji produktivitou konkuruje i útočníkům týmu. "Dostávám od trenéra hodně volnosti. Jsem tam od toho, abych hrál hodně dopředu a pomáhal útoku. Pendluju většinou tak nějak mezi útokem a obranou," nastínil Hamr důvod zisku 34 bodů v 43 zápasech švýcarské ligy.

Třiatřicetiletý obránce ostatně vykazuje stabilní výkony už několik sezón. I proto není vyloučeno, že by se mohl objevit v nominaci i pro mistrovství světa v Kanadě. "To uvidím. Teď se budu hlavně snažit, abysme s mužstvem podali dobrý výkon ve Švédsku. Mistrovství světa je ještě daleko," odmítl na závěr podobné úvahy.

Reklama

Související témata: