Hlavní obsah

Hnilička se vrací k národnímu týmu jako manažer. Ženám výkonný výbor navýšil odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Funkcí sportovního manažera mužské reprezentace byl po středečním jednání výkonného výboru Českého hokeje pověřen Milan Hnilička, který na této pozici působil už při MS v roce 2017. Přebírá tak agendu Jana Černého, kterého šéf svazu Alois Hadamczik se souhlasem ostatní členů výkonného výboru dočasně pověřil vedením sekretariátu svazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Nedvěd a Milan Hnilička během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto

Článek

„Oficiálně je Černý zástupcem generálního sekretáře, současně bude spolu s ekonomem Janem Ziklem jednatelem servisní společnosti Pro Hockey," sdělil nový ředitel komunikace Českého hokeje Miroslav Augustin.

Vše nasvědčuje tomu, že s úplnou změnou organizační struktury se čeká na vypršení výpovědní doby pro dosavadního generálního sekretáře Martina Urbana. Dochází i k další personální změně. Po Dominiku Haškovi, kterému skončilo funkční období, povede návrhovou komisi Síně slávy Bedřich Ščerban.

Hadamczik zároveň informoval o dosavadních výsledcích jednání s některými obchodními partnery svazu a o výši úspor, jichž se zatím podařilo dosáhnout. Podle informací Práva má jít o částku v řádu milionů.

Výkonný výbor schválil mimořádné odměny pro hokejistky za bronz z MS žen. „Schválila se vyšší částka, než byla původně navržena," potvrdil Augustin. Prémie má být v hodnotě desítek tisíc korun pro jednotlivé hráčky. Odsouhlasilo se rovněž zvýšení podpory hokejovým akademiím a sportovním centrům mládeže, a to v celkové výši 40 milionů korun a podporu ve výši 500 000 korun klubům, které startují v Lize mistrů.

„Nejvíce diskutovaným problémem zasedání výkonného výboru byl ale dramatický nárůst cen energií, který může být a s velkou pravděpodobností bude pro mnohé kluby likvidační," naznačil Augustin s tím, že státem plánované zastropování energií má být jen pro občanské spolky, nikoli pro akciové společnosti nebo majetek municipalit, což jsou často právě zimní stadiony. „Problému se bude výkonný výbor znovu věnovat detailně i na svém příštím zasedání v říjnu," připustil ředitel komunikace.

Reklama