Hlavní obsah

Pocta legendě. Trofej pro vítěze základní části extraligy ponese Pouzarovo jméno

Od roku 2010 v hokejové extralize platilo, že vítěz základní části přebírá Prezidentský pohár. I nyní bude nejlepšímu týmu po 52 kolech předávána trofej, nově však ponese jméno po 70leté legendě Jaroslavu Pouzarovi, dvojnásobném mistrovi světa a trojnásobném vítězi Stanley Cupu.

Foto: Profimedia.cz

Legenda českého hokeje Jaroslav Pouzar

Článek

„Jaroslav Pouzar nám k tomu dal svůj souhlas a byl poctěn, že pohár bude pojmenován právě po něm," uvedl Tomáš Jankovič, manažer APK LH.

Pouzar byl v minulosti prvním předsedou Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která právě před nadcházející sezonou převzala řízení extraligy po deseti letech od svazu. Ve funkci ředitele soutěže nahradil Josefa Řezníčka Martin Loukota.

Disciplinární komisi nejvyšší soutěže i nadále povede jako předseda Viktor Ujčík, který dál zůstává i trenérem prvoligové Jihlavy.

Zatímco ještě v minulé sezoně se proti rozhodnutí disciplinárky odvolávalo k výkonnému výboru svazu, nyní se tak bude činit k odvolací komisi. Jejím předsedou byl jmenován někdejší vynikající útočník a vicemistr světa z roku 2006 Zbyněk Irgl.

Reklama