Hlavní obsah

Holík chce kvůli MS ujít dlouhou cestu: Jsem připraven obětovat maximum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vrcholné akci si zatím nezahrál. O mistrovství světa 2017 připravilo hokejového útočníka Petra Holíka zranění. V reprezentaci 30letý hráč brněnské Komety poslední tři roky chyběl, o to větší chuť ale má o blížící se šampionát zabojovat. Proto neváhal a přijal pozvánku hned na první reprezentační kemp v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Jordán (vlevo) a Petr Holík během prvního tréninku s týmem v rámci kempu před MS.

Článek

Mistrovství světa ve Finsku začíná až v polovině května, Petr Holík je ale ochotný podstoupit dlouhou cestu reprezentačních kempů a přípravných zápasů. „Vždy čtyři dny na srazu, pak tři dny doma. Půjde to, jsem připraven obětovat maximum. Zatím se mi úplně nechce říkat, že jdu bojovat o mistrovství světa, ale vlastně proč ne. Velká akce mi zatím chybí a dost mě láká," řekl.

Možnost prodloužit si sezonu tak uvítal. „Z nároďáku jsem na tři roky vypadl, za návrat jsem moc rád. Pozvánka mě potěšila. Snad tu vydržím co nejdéle a zahraju si i nějaké zápasy," doufal Holík.

O nominaci se dozvěděl hned po konci Komety v předkole play off. „Proto jsem neplánoval žádnou velkou dovolenou. Aspoň na čtyři dny jsme s malým synem odjeli po Česku, tak jsem si trochu odpočinul," prozradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Holík během prvního tréninku s týmem v rámci kempu před MS.

Holík ale zároveň poznal, jak je bolestivý návrat do plné zátěže po pár dnech relaxace. „Čtrnáct dní jsem nebyl na ledě, v prvních trénincích mi chyběl kyslík. Ale už jsem se do toho dostal. Tréninky pod vedením Kariho Jalonena mě baví. Je to velká persona a kvalitní kouč," oceňoval nového finského trenéra.

Zkušený centr se v národním týmu potkává i se známými tvářemi z Brna. Jalonenovými asistenty jsou majitel, manažer a trenér Komety v jedné osobě Libor Zábranský, a také bývalý hráč Martin Erat. „Je fajn, že se dobře známe. Srandičky díky tomu jedou furt. Pomáhá to k dobré atmosféře," je si vědom Holík.

Na aktuálním reprezentačním srazu patří se 34 starty v národním týmu k těm nejzkušenějším. Vedle něj na ledě krouží hned jedenáct nováčků. „Je dobře, že jich šanci dostalo tolik. Mládí je potřeba. Všichni mají šanci se prosadit," míní brněnský útočník.

Vyřazení Komety z play off už překousal. „Doteď jsem si sérii přehrával v hlavě, ale díky reprezentaci už na vypadnutí nemyslím. Soustředím se jen na nároďák," prozradil Holík, který doufá, že nebude chybět v úvodním přípravném zápase ve Znojmě proti Rakousku. „Kamarádi a rodina by se ve středu určitě přijeli podívat. Už mi pár známých psalo, takže rozhodně nějaké lístky shánět budu," doplnil s úsměvem.

Reklama