Hlavní obsah

Horor na hokejovém MS do 18 let. Soupeř Čechů slavil parádu, pak přišly děsivé chvíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté na cestě do semifinále MS do 18 let zdemolovali Švýcarsko 8:0 a sahají po medaili. Jenže i jejich soupeř v boji o finále, favorit z USA, se pořádně činil, když Lotyše smetl ve čtvrtfinále 13:3. Pro tým kouče Jakuba Petra jde o velké varování, které navíc podtrhl velkou gólovou parádou Logan Cooley. Ten byl ale krátce po svém zásahu také u hororového momentu, který celý zápas poznamenal.

Foto: IIHF

Američtí hokejisté po vítězství nad Lotyšskem ve čtvrtfinále MS do 18 let.

Článek

Už i tento šampionát viděl tzv. florbalový gól, o němž v zámoří referují jako o „lakrosovém" či o „Michiganu". Jde zkrátka o typ zakončení, kdy hokejista nabere puk na čepel hole a do brány jej v podstatě donese.

Cooley nabral kotouč za bránou a rychlým švihem pod horní tyč lotyšského gólmana dokonale zaskočil. To běžela 13. minuta utkání a sedmnáctiletý Američan zvyšoval už na 5:0.

„Cítil jsem, že přišel pravý moment pro něco takového. Tenhle trik jsem udělal v tréninku mnohokrát, ale v zápase ještě nikdy. Už dlouho jsem to chtěl vyzkoušet. Naštěstí puk skončil v bráně," culil se americký útočník.

O pár minut později však jemu i všem přítomným úsměv pořádně na tváři ztuhl. Cooly v obranném pásmu nechtě srazil německého rozhodčího Lukase Kolmüllera, který si při pádu na zem prořízl o Američanovu brusli ruku.

Na led okamžitě crčela krev, sudí ale naštěstí zachoval chladnou hlavu, odpískal přerušení hry a uháněl na střídačku se nechat ošetřit. Tam byli připraveni zdravotníci, kteří ihned začali pracovat na zástavě hrozivého krvácení. Následně byl sudí transportován do útrob stadionu.

„Jsem z toho v šoku. Nikdy jsem nic takového v hokejovém zápase neviděl. Vše se dělo přímo přede mnou. Nikdy jsem neviděl, aby z někoho takhle stříkala krev. Nemůžu to dostat z hlavy. Doufám, že bude všechno v pořádku," informoval přes Twitter přímo z místa redaktor The Athletic Scott Wheeler.

Reklama

  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko