Hlavní obsah

Jalonen: Pro hráče byla pauza těžká, ale jsem rád, že se to dohrálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už sedm a půl roku, co při turnaji Euro Hockey Tour stál coby finský kouč proti Švédsku a zápas se tenkrát kvůli problémům s ledem nedohrál. Teď to Kari Jalonen, nyní už trenér českého výběru, zažíval obdobně a kromě stejného soka se na ledě opět pohyboval i Vladimír Šindler - jen teď v saku, zatímco před lety coby pruhovaný arbitr. „Jsem rád, že se to tentokrát dohrálo," řekl po utkání Jalonen. Byl to ale po prohře 1:4 asi jediný důvod, proč mohl použít slůvko rád.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenéři hokejové reprezentace Martin Erat (vlevo) a Kari Jalonen při zápase proti Švédsku v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Co na problémy s ledem říkáte?

Bylo smutné, že nastaly. Bylo však správné rozhodnutí, že se utkání přerušilo. Pro hráče to bylo samozřejmě těžké, protože se nehrálo snad přes padesát minut. Ale i toto hokej přináší. A samotný zápas? Rozhodly naše chyby, nedorozumění a dvě černé minuty, kdy jsme nejprve ve druhé třetině dostali dva slepené góly, a pak ve třetí, když soupeř rychle reagoval na naše snížení.

K čemu jste hráče během dlouhého čekání nabádali?

Mluvili jsme k nim, ať jsou pořád stejně aktivní. Postupně se přestávka prodlužovala, nikdo nevěděl, jak dlouhá bude. Museli jsme být připraveni kdykoliv začít zase hrát. Led ale nebyl kvalitní, protože v hale bylo velké teplo. To je život a prostě se to stává.

Asi jste si před vyprodanou arénou přál pokračovat?

Samozřejmě. Byla možnost, že se vůbec nedohraje, což jsem už zažil. Ale nestalo se to. Nebude to pro mě nejlepší vzpomínka, ale děje se to. Řekl bych, že nejtěžší byla ta přestávka pro brankáře. Padesát minut jen seděli a čekali.

Speciální situace. Nikdo na to není zvyklý, říká o přerušení zápasu Patrik PoulíčekVideo: Sport.cz

Kde byly hlavní problémy českého týmu?

Byli jsme pomalí v přihrávkách, trvalo nám to. Švédové nám hodně puků sebrali z hokejek, protože jsme byli pomalí v rozhodování. A nepomohli jsme si přesilovkami. Neměli jsme skoro žádný čas na jejich trénink. Nacvičovali jsme je jen dvakrát krátce a šli rovnou do zápasu.

Máte už v hlavě změny?

Zatím ne. Je ale jasné, že tu máme pět lajn a příště dostanou šanci hráči, kteří teď nehráli.

Reklama