Hlavní obsah

Jalonenův soudný den, zůstane koučem hokejové reprezentace?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V deset hodin dopoledne předstoupí před výkonný výbor hokejového svazu s analýzou nepovedeného šampionátu, který pro českou reprezentaci skončil osmým místem, historicky nejhorším výsledkem na MS. O dvě hodiny později už Kari Jalonen nemusí být koučem národního týmu. Podle informací Sport.cz na svazu převládá snaha o učinění zásadní změny, což by znamenalo, že třiašedesátiletý Fin bude odvolán rok před koncem platného kontraktu.

Budeme chtít od Jalonena slyšet, jakou hrou se chce prezentovat v Praze, prozrazuje HadamczikVideo: Sport.cz

 
Článek

Rozhodovat o tom bude 11 osob sedících ve výkonném výboru. Kromě prezidenta svazu Aloise Hadamczika i dva viceprezidenti Petr Bříza s Alešem Pavlíkem a řadoví členové Marek Chmiel, Jaromír Jágr, Milan Vacke, Daniel Sadil, Bedřich Ščerban, Jiří Šindler, Jiří Šlégr a Aleš Kmoníček.

Ať už k Jalonenovu setrvání ve funkci, nebo naopak k jeho vyhazovu je zapotřebí nadpoloviční většina hlasů.

Foto: Stanislava Benešová, Právo

Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik ve studiu Sport.cz.

„Kari Jalonen mě musí přesvědčit, že budeme hrát lépe než na tomto MS, nebo lépe než jsme hráli v některých zápasech na šampionátu předchozím," uvedl šéf Českého hokeje Alois Hadamzcik k budoucnosti realizačního týmu minulý týden v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz.

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

„Budeme chtít slyšet od realizačního týmu, jakým způsobem se chce prezentovat na šampionátu v Praze. Kari Jalonen musí říct, jestli chce změnit styl, nebo ho trochu přizpůsobit. A výkonný výbor se vyjádří, jestli to vidí stejně. Bylo by nefér říkat nějaké prognózy. Když budu mluvit za sebe, tak pod Kari Jalonenem musíme hrát lepší hokej než letos. Jalonen je ale dost zkušený trenér, aby věděl, co bylo špatně a co je potřeba udělat líp," dodal Hadamczik.

Rozhodující bude Jalonenova analýza, hned dva zdroje Sport.cz dobře seznámené s aktuální situací se však shodují, že vůle výkonného výboru směřuje k odvolání Jalonena.

Kdo sedí ve výkonném výboru a rozhoduje o Jalonenovi:
Prezident:
Alois Hadamczik
Viceprezidenti:
Petr Bříza
Aleš Pavlík
Členové:
Marek Chmiel
Jaromír Jágr
Milan Vacke
Daniel Sadil
Bedřich Ščerban
Jiří Šindler
Jiří Šlégr
Aleš Kmoníček

I kdyby to nakonec mělo znamenat; což se jeví jako vysoce pravděpodobné; že hokejový svaz by v tom případě musel finského odborníka platit až do konce jeho smlouvy po MS 2024 v Praze a Ostravě.

Pokud by byl Jalonen skutečně odvolán, skončil by s ním i jeho realizační tým s asistenty Martinem Eratem a Liborem Zábranským.

Jalonenovi do nominace nemluvím, říká prezident hokejového svazu HadamczikVideo: Sport.cz

V hokejových kuloárech už se coby Jalonenův nástupce začíná skloňovat jméno Radima Rulíka, jenž byl na začátku května odvolán z Pardubic. Rulík však současně trénuje i národní tým do dvaceti let a není dost dobře představitelné, že by stíhal vést oba reprezentační výběry.

To už ale (možná jen o pár hodin) předbíháme. Teď je na tahu výkonný výbor. Podrží Jalonena, nebo mu naopak poděkuje za 15měsíční spolupráci a s ročním předstihem se s ním rozloučí?

Měl by být podle vás Jalonen dnes odvolán?
Ano
32,7 %
Ne
64,4 %
Nevím
2,9 %
Celkem hlasovalo 3374 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články