Hlavní obsah

Kubiš čekal na další pozvánku rok a půl. Neměl jsem výkony, uznává

PRAHA

Během sezóny 2007/08 odehrál v české reprezentaci sedm zápasů a pod tehdejším trenérem Hadamczikem absolvoval i liberecký turnaj Česká pojišťovna Cup v dubnu 2008. Od té doby se ale Pavel Kubiš do národního týmu nepodíval. Až nyní obdržel zlínský útočník pozvánku, i když až jako náhradník a jen do výkonnostně "slabšího" výběru pro zápas se Slovenskem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zlínský Pavel Kubiš se raduje ze vstřelené branky v Litvínově.

Článek

To Kubišovu radost z návratu do reprezentace ovšem nijak nesnížilo. "Byl jsem z toho docela překvapený a nečekal to. Přece jen jsem věděl, že je v reprezentaci  hodně kluků, kterým se daří, a že by si trenéři vzpomněli zrovna na mě... Ale určitě jsem za to rád," řekl Sport.cz zlínský forvard.

Původně počítal, že využije volný čas na regeneraci, ale po zranění Tomáše Plíhala byl povolán ke srazu do Prahy. "Měl jsem volný víkend a jediné, na co jsem se připravoval, bylo, že si trochu odpočinu. Ale přišla pozvánka a jsem rád, že budu moct zase hrát," tvrdil viditelně potěšený Pavel Kubiš.

Teď může zabojovat a do budoucna si vysloužit i další pozvání mezi nejlepší české hráče. Musí se ale dobře prezentovat v dnešním souboji se Slovenskem. "Když jsem viděl tu jejich sestavu... Bude to hodně těžké. Navíc loni tady u nás dostali Slováci sedmičku, takže nám to asi budou chtít oplatit. Ale budeme se snažit podat dobrý výkon," vzhlíží k zápasu v Košicích.

Ačkoliv si musel počkat na další pozvání přes rok a půl, nemá to novému vedení reprezentace za zlé. "Vůbec ne. Prostě jsem tehdy neměl na reprezentaci výkony, takže jsem o tom ani nepřemýšlel. Kdybych měl formu, tak by mě to asi mrzelo, ale takhle nebylo co řešit," uznává Kubiš.

Nyní ale podává výborné výkony, v posledních pěti zápasech extraligy nastřílel šest branek. Naposledy jeho střeleckou bilanci odnesla Sparta, kterou v neděli pokořil dvěma góly. I jeho zásluhou je Zlín v čele soutěže. "Chodíme do každého zápasu na sto procent a v útoku chceme využít každou šanci. Snažíme se, bojujeme, a zatím nám to přináši ovoce," libuje si.

Reklama

Související témata: