Hlavní obsah

Martin Straka se vrátí do reprezentace, ale jen na jeden zápas

PRAHA

Hokejový útočník Martin Straka ještě jednou oblékne reprezentační dres. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 sice už ukončil reprezentační kariéru, rozhodl se ale přijmout nabídku kouče Vladimíra Růžičky a objeví se po boku Jaromíra Jágra v úterý 4. listopadu v zápase proti Slovensku. Duel bude totiž součástí oslav 100 let české hokeje.

Článek

"Ve čtvrtek jsem s ním mluvil (s Růžičkou) a slíbil jsem, že na tohle jedno utkání přijedu. Pak ale končím. Definitivně," řekl Straka novinářům po pátečním zápase Plzně na ledě pražské Sparty. K jednozápasovému návratu se prý nechal přemluvit jen díky stoletému výročí. "Další návrat nebude. Na mistrovství světa prostě nejedu. Není to klasický návrat, ani náhodou. Růžovi jsem řekl, ať se mnou dál nepočítá," dodal jasně.

Současný kapitán a generální manažer Plzně má na svém kontě 75 startů za národní tým, ve kterých nastřílel 25 branek. Naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Turíně 2006, kdy se podílel na zisku bronzových medailí. Poté ohlásil svůj konec v národním týmu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.