Hlavní obsah

Těžká pilulka na skousnutí, ještě jsem to nevstřebal, říká sparťan Kempný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chyběly dvě desetiny vteřiny k tomu, aby teď v pátek místo přáteláku se Slovenskem hrál možná rozhodující finále extraligy a sahal po titulu. „Ještě jsem to nevstřebal, je to těžká pilulka na skousnutí. Ale život jde samozřejmě dál,“ říká Michal Kempný. Se Spartou mu po nervydrásající sérii s Třincem skončila sezona před dvěma týdny, a tak už je od úterý součástí národního týmu, který se připravuje na mistrovství světa. „Vážím si toho, člověk zase trošku přehodí myšlenky v hlavě,“ vypráví bek, který má velmi slibnou šanci se do finální nominace dostat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Hokejista Sparty Michal Kempný na předsezonním natáčení pro Sport.cz

Článek

Ze Sparty dostal od Rulíka povolávák kvartet sparťanů, vedle Kempného ještě další obránce Krejčí a útočníci Chlapík s Kousalem. A bylo jasné, že téma vyřazení v semifinále, kdy Sparta jako první klub v extraligové historii promrhala náskok 3:0 na zápasy, bude i ústředním tématem rozhovorů. Když Michal Kempný dostal otázku, zda je nutné v pražském týmu něco zásadního přebudovat, kroutil odmítavě hlavou.

„Jsem přesvědčený, že tým je poskládaný na to, abychom to celé vyhráli. Chyběl nám opravdu kousek. Samozřejmě na to se nehraje a já se vůbec nebudu bavit o nějakém štěstí, či neštěstí. Jestli se to mělo stát, nebo ne. Pořád si stojím za tím, že ta série s Třincem měla jít za námi a měli jsme teď hrát finále. Není to tak, štve mě to a nás všechny. Nezbývá nám nic jiného než to skousnout a z toho celého se poučit,“ říkal Kempný.

Byla to úchvatná série, reprezentační kouč Radim Rulík ji dokonce označoval za předčasné finále, kde Sparta už téměř ve finále byla. Pak ale ztratila gólem v poslední vteřině šestého zápasu vedení, následně dvakrát prohrála v prodloužení. Že by fanoušci klub zatratili? Kdepak! Jen o pár dní později dorazilo na autogramiádu s hráči tolik příznivců, že se hokejisté podepisovali čtyři a půl hodiny v kuse.

„Pro oko diváka ta série byla hezká, ale když se na to budu dívat z osobního a týmového hlediska, jak jsme to nedotáhli, tak to nemůžeme považovat za úspěch. Vážíme si ale podpory lidi, protože fanoušci za námi stáli celou sezonu, jen jsme jim nedali to, co chtěli,“ říká Kempný.

Po vyřazení si nepustil jediný zápas finále, aby nejitřil rány. Chodil ale dál na led, udržoval se v tréninku, aby po příjezdu na reprezentační kemp nestrádal. Je tu totiž velká výzva sezony číslo 2, která se bude odehrávat znovu O2 Areně, tedy světový šampionát v Praze.

„Na rovinu o tom nepřemýšlím. Přede mnou jsou teď zápasy se Slovenskem (pátek a sobota), potom se zase posuneme dál. Soustředím se na každý den, nechci koukat nějak dopředu. Musím odvádět dobrou práci na ledě i v kabině. Těším se a vážím si toho, že tady mohu být.“

Jsou to od 33letého beka pokorná slova, na druhou stranu na posledních dvou šampionátech nechyběl a byl i pevnou součástí Rulíkových plánů v průběhu této sezony. Momentálně je v kádru deset obránců, očekává se příjezd minimálně dvou z NHL (Gudas, Rutta), leč Kempný by měl nejbližší škrty přečkat. Ty první přijdou o tomto víkendu, další pak za týden po generálce v podobě turnaje Euro Hockey Tour v Brně.

Samotné mistrovství začíná za dva týdny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články