Hlavní obsah

Rakouský lyžař Schwarz si v Bormiu vážně poranil koleno a má po sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rakouský lyžař Marco Schwarz si při pádu v dnešním sjezdu v Bormiu, do nějž vstupoval jako lídr Světového poháru, vážně poranil pravé koleno a sezona pro něj skončila. Rakouský lyžařský svaz oznámil, že si osmadvacetiletý univerzál přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil vnitřní meniskus a chrupavku. V pátek se podrobí operaci.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakušan Marco Schwarz byl do nemocnice dopraven helikoptérou.

Článek

Schwarz při své premiéře ve sjezdu v Bormiu upadl zhruba po tři čtvrtě minutě po nájezdu na vlnu a skončil v ochranné síti. Z Itálie ho převezli do nemocnice v Innsbrucku, kde se po vyšetření dozvěděl diagnózu.

„Pravé koleno se mi prolomilo. Hned jsem cítil, že něco není stoprocentně v pořádku,“ uvedl ve svazovém prohlášení mistr světa v kombinaci z roku 2021. „I když musím na operaci, daří se mi vzhledem k okolnostem dobře. Hledím dopředu a cíl je jasný: chci se vrátit tam, kde jsem byl,“ dodala největší současná hvězda rakouského lyžování.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Rakušan Marco Schwarz na trati sjezdu v Bormiu

Schwarz se v této sezoně etabloval jako špičkový univerzální závodník a chtěl útočit na zisk velkého křišťálového glóbu. Díky vítězství v nočním slalomu v Madonně di Campiglio dva dny před Štědrým dnem se dostal do vedení v celkovém pořadí Světového poháru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články