Hlavní obsah

Češky udivují v zámoří. Křížová první hvězdou zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České hokejistky Kateřina Mrázová a Denisa Křížová se v nové zámořské soutěži PWHL blýskly ve vzájemném utkání dvěma góly. Z vítězství se radovala Křížová s Minnesotou, která doma porazila 4:3 po samostatných nájezdech Ottawu vedenou trenérkou české reprezentace Carlou MacLeodovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Kateřina Mrázová na tréninku české hokejové reprezentace (archivní snímek).

Článek

Křížová, která skórovala poprvé až v šestnáctém zápase v soutěži, byla vyhlášena první hvězdou utkání. Mrázová, jež je s šesti brankami a čtyřmi asistencemi sedmá v kanadském bodování, byla zvolena druhou hvězdou.

Křížová ve 12. minutě poslala domácí tým do vedení 2:0, ale Ottawa i díky dvěma trefám Mrázové otočila na 3:2. Devětadvacetiletá útočnice Minnesoty vyrovnala ve 49. minutě a poslala zápas do prodloužení. Pak zahájila nájezdy a uspěla, stejně jako dvě její spoluhráčky.

„Je to fajn pocit pomoct týmu k výhře. Nikdy se nevzdáváme, ani když prohráváme. Pořád si věříme, protože v téhle lize jde o každý bod, takže to nechceme zabalit,“ uvedla Křížová po zápase, který sledovalo přes 4500 diváků. Její tým se bodově dotáhl na lídra soutěže Montreal.

Jednatřicetiletá Mrázová bodovala v pátém utkání v řadě, během této série nasbírala čtyři branky a tři asistence.

Reklama