Hlavní obsah

Noviny nám nevěří, ale chceme prodat hlad po titulu, říká Řepík a usiluje o triumf i pro Tomáška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když hrála hokejová Sparta před šesti lety naposledy extraligové finále, její současný kapitán Michal Řepík slavil titul na straně soupeře z Liberce. Letos se bude snažit udělat všechno pro to, aby pražský celek získal Masarykův pohár, i když za favorita série platí Třinec. „Sparta čeká na mistrovskou radost patnáct roků, už by ji potřebovala zažít," říká 33letý útočník.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Michal Řepík na tréninku pražské Sparty

Článek

„Budeme čelit velmi těžkému soupeři, ale po dlouhé pauze jsme došli až do finále, tak ho chceme samozřejmě vyhrát," tvrdí Řepík, jenž před pondělním startem série o titul pociťuje zdravé napětí. „Už se to blíží. Rozebíráme video, bavíme se o síle Třince. Těžko se mu dávají góly, ale hledáme způsob, jak na něj vyzrát a něčím pečlivou defenzivu přelstít," připouští.

Oproti předchozím sériím začíná Sparta venku. „Přál bych si, abychom to proměnili ve výhodu. Zatímco doma jsme v play off ještě nepadli, na cizím ledě máme ve výkonech určitě prostor k zlepšení," uvažuje Řepík a připouští, že pro Třinec mluví velké zkušenosti.

„Kluci tam hrají dlouho spolu a kompaktně, to je jejich devíza. Dostali se počtvrté za sebou do finále, takže vědí, jak v play off uspět. Noviny píšou, že právě tím to Třinec nějak umlátí a porazí nás, ale já zase věřím, že prodáme svůj hlad po úspěchu," dumá kapitán Sparty.

Citelnou ztrátou je ale zranění nejproduktivnějšího hráče play off Davida Tomáška. „Je to veliký zásah do sestavy, protože hrál v úžasné fazoně. Pokusíme se ho tak nějak všichni nahradit a vyhrát titul i pro něj," uvažuje Řepík. Před šesti lety Pražany potkalo něco podobného, rovněž před finále se jim zranil tehdejší tahoun Daniel Přibyl.

„Tenkrát ale byli strašně pomlácení i další sparťani, letos jsme na tom úplně jinak, všichni ostatní jsou zdraví a v pohodě," namítá kapitán pražského celku, jenž nechce šanci na titul promarnit. „Nikdy nevíte, jestli to není naposledy a krásných pocitů z vítězství v úplně posledním zápase sezony se nikdy nenabažím. Moc rád bych si to zopakoval," má jasno Řepík.

Reklama

Související témata: