Hlavní obsah

Obměněná reprezentace odlétá do Finska. Pro kluky to bude test, ví Zábranský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I při posledním tréninku v pražském Edenu před odletem do Helsinek trenér Kari Jalonen hokejisty nešetřil. Zaměřil se především na přesilovky a brejky. Na úvod druhého turnaje v sezoně, Švýcarských her, budou chtít čeští reprezentanti zopakovat proti Suomi výkon z Karjaly. Tam Finy porazili 5:2. Utkání v helsinské Jäähalli, kde národní tým naposledy odehrál vítězné čtvrtfinále MS s Německem, startuje ve čtvrtek v 17:30 hodin (ČT sport).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra hokejové reprezentace Libor Zábranský.

Článek

Jediné vítězství na minulém turnaji si připsal národní tým právě proti domácímu Finsku. „Z toho utkání si můžeme vzít velkou spoustu pozitiv. Snad je přeneseme i do čtvrtečního zápasu," doufá asistent trenéra Libor Zábranský. „Vyhrávali jsme osobní souboje a proměňovali jsme šance," pokračoval.

Nasazení svěřenců si od začátku srazu pochvaluje. „Věřím, že kluci přenesou skvělou energii z tréninků i do utkání," řekl. Oproti Karjale je v týmu hned čtrnáct jiných hráčů. „Bude to pro ně test. Pozvánku si zasloužili a uvidíme, jak se jim bude dařit," doplnil Zábranský.

Kvůli nemoci se z reprezentace omluvil Aleš Stezka, a jelikož v nominaci byl pouze jeden další brankář Šimon Hrubec, povolal realizační tým narychlo gólmana finského Ilvesu Marka Langhamera. „Stejně jsem neměl žádné plány a zůstával bych ve Finsku, takže jsem rád přiletěl," vykládal.

A těší se i Hrubec, aktuálně gólman švýcarského Curychu, jenž v národním týmu chytal naposledy na olympijských hrách. „Věřil jsem, že se ještě v repre ukážu. Za pozvánku jsem moc rád," usmíval se.

Po prvním duelu ve Finsku se národní tým přesune právě do Švýcarska, konkrétně do Fribourgu. „Tam se určitě můžeme těšit na skvělou atmosféru," přislíbil Hrubec. Který z brankářů však dostane přednost na jaké utkání, tým neprozradil.

A neodtajnil ani jméno kapitána. Dá se však očekávat, že céčko dostane nejzkušenější reprezentant Tomáš Zohorna, 34letý útočník má na kontě už 112 startů za národní výběr.

Reklama