Hlavní obsah

Paleček už u reprezentace nebude, chce se věnovat Liberci

PRAHA

Trenér Alois Hadamczik bude u české hokejové reprezentace pokračovat bez asistenta Josefa Palečka. I když měl Hadamczik o jeho služby zájem, Paleček se chce naplno věnovat práci u týmu Bílých Tygrů. Hlavní kouč extraligového Liberce byl členem realizačního týmu na turnaji Euro Hockey Tour ve Švédsku a následném mistrovství světa v Rize.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Trenér Josef Paleček.

Článek

"Dělat obojí dohromady bych nemohl. Být hlavním trenérem v Liberci a asistentem u reprezentace se nedá moc dobře skloubit. Ani jednu věc bych nedělal pořádně," řekl dnes Paleček ČTK. Své rozhodnutí již sdělil Hadamczikovi, který byl v pondělí potvrzen do funkce hlavního kouče národního týmu na další dva roky.

"Volal jsem mu hned, když se dohodl na nové smlouvě, abych mu pogratuloval. Zároveň jsem mu řekl, že to nevidím dobře, že bych pokračoval s ním," uvedl Paleček, kterému dal Hadamczik přesto čas na rozmyšlenou. "Já už jsem se ale rozhodl," podotkl sedmapadesátiletý mistr světa z roku 1972.

Jistý není ani Musil

Největším problémem je podle Palečka skutečnost, že v době reprezentačních přestávek by se měl jako hlavní extraligový trenér věnovat práci v klubu. "Je to doba, kdy se dá s mužstvem něco udělat. A já bych musel pokaždé odjet. Vše bych dělal napůl," vysvětlil Paleček. Práci u reprezentace by se prý klidně věnoval jen před a při mistrovství světa, kdy je po extraligové sezóně. "Kdyby to šlo takhle, rád bych zůstal. To ale nejde," prohlásil.

Momentálně není jisté, zda s Hadamczikem mužstvo dál povede druhý asistent František Musil, což by si staronový trenér přál. Bývalý vynikají obránce odletěl po světovém šampionátu do zámoří, kde sleduje cestu Edmontonu Stanleyovým pohárem. Oilers, pro které Musil pracuje jako skaut, postoupili do finále, kde momentálně hrají s Carolinou. "Spojím se s ním, až se vrátí," řekl v pondělí Hadamczik, který dnes nebyl telefonicky k zastižení.

Reklama