Hlavní obsah

Pardubický kouč Rulík byl jmenován i koučem hokejové dvacítky

Karla Mlejnka nahradí u české hokejové reprezentace do 20 let trenér Radim Rulík, který v příští sezoně povede i extraligový tým Pardubic. Koučem juniorského výběru ho v úterý jmenoval výkonný výbor hokejového svazu.

Foto: www.khl.ru

Trenér Radim Rulík na střídačce

Článek

Rulíkovým asistentem bude Jiří Kalous, který po uplynulé sezoně skončil jako hlavní trenér Komety Brno. Jméno druhého asistenta ještě není známo. "Spolupracovat (Rulík) bude mimo jiné s trenérem reprezentace do 18 let Jakubem Petrem nebo s trenérem brankářů Ondřejem Pavelcem," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě.

Šestapadesátiletý Rulík už působil u juniorské i seniorské reprezentace. V roce 2000 byl asistentem Jaroslava Holíka na zlatém mistrovství světa hráčů do 20 let. Jako spolupracovník Vladimíra Růžičky se podílel na titulu světových šampionů v roce 2005.

V roce 2005 se Rulík stal hlavní koučem dvacítky, s kterou obsadil na mistrovství světa v Kanadě šesté místo a po jedné sezoně skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radim Rulík na lavičce Boleslavi na archivním snímku během utkání s Pardubicemi.

Na klubové úrovni působil jako asistent nebo hlavní trenér v Karlových Varech, Plzni, ve Znojmě, v Chomutově, ve Spartě nebo v Litvínově, s kterým získal v roce 2015 extraligový titul. Má za sebou také angažmá v Omsku a Lvu Poprad v ruské superlize, respektive v KHL.

V následujících měsících čekají Rulíka s juniorskou reprezentací hned dva světové šampionáty. V srpnu se bude hrát v Edmontonu odložený turnaj, který byl byl na konci minulého roku předčasně ukončen kvůli šíření koronaviru. Další mistrovství světa dvacítky sehrají na přelomu roku v Halifaxu a Monctonu.

Reklama