Hlavní obsah

Po výhře přišly špatné zprávy. Reprezentaci opouští beci Sklenička a Pýcha, připojí se Zábranský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zápase s Finskem opouští hokejovou reprezentaci ze zdravotních důvodů obránci David Sklenička a Pavel Pýcha. Do týmu, který se během pátku přesune z Helsinek do Švýcarska, tak byl dodatečně povolán Libor Zábranský mladší. Na víkendové duely proti Švýcarsku a Švédsku tak bude mít kouč Kari Jalonen k dispozici jen sedm obránců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Sklenička během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Mladoboleslavský bek Pýcha měl potíže už před čtvrtečním vítězným mačem proti Finsku. Vůbec do něj nenastoupil, protože se kurýroval na pokoji a už před utkáním asistent kouče Libor Zábranský varoval: „Kdyby nedej bože nemohl, tak bychom to vyřešili rádi tak, abychom ve Švýcarsku měli osm obránců. Pracuje na tom (manažer týmu) Milan Hnilička. Jmen máme několik, ale je to logisticky složitější, protože letíme z Helsinek do Curychu. Doufám, že se nám to podaří vyřešit. Ale hlavně doufám, že bude Pavel zdravý."

Pýcha se neuzdravil, navíc po zápase potíže potkaly i Davida Skleničku a Jalonen a spol. rázem měli jen šest beků.

Narychlo tak povolali Zábranského syna Libora, který už přes měsícem nastoupil na turnaji Karjala. Působí ve finském Jukuritu, a tak se stačí připojit k týmu ještě před odletem do Švýcarska.

"Je to vždycky o dohodě s kluby. Nechtěl jsem brát hráče z Mountfieldu (Hradce Králové), Rögle, Luley, Zugu a Jukuritu, protože hráli Ligu mistrů. Bez Pýchy a Skleničky jsme měli šest obránců, volal jsem kouči Jukuritu Ollimu Jokinenovi, jestli by bylo možné vzít Libora Zábranského. A on řekl, že jo. Že sice mají zápas, ale v pořádku," řekl Jalonen.

V sobotu čeká reprezentaci od 20:15 duel s domácím Švýcarskem a v neděli od 16:30 zakončí turnaj utkáním se Švédskem. Vedle sedmi obránců má Jalonen v sestavě dva brankáře a 15 útočníků.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko