Hlavní obsah

Poslední utkání českých hokejistů na turnaji Karjala proti Švýcarům odchytá Will

Poslední utkání hokejové reprezentace na turnaji Karjala v Turku proti Švýcarsku odchytá Roman Will, který byl v brance i při sobotní výhře 5:2 nad domácími Finy. Zápas začne v 11:30 SEČ.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Roman Will odchytá utkání proti Švýcarsku

Článek

Přesnou sestavu ještě trenéři neprozradili, hrát však nebudou obránci Libor Zábranský s Dominikem Mašínem a útočníci Marek Zachar s Petrem Holíkem.

Oba celky mají shodně po třech bodech, když porazily domácí Finy a podlehly Švédům. Pokud by zápas skončil smírně v základní hrací době, tým Tre kronor bude mít jistotu turnajového prvenství bez ohledu na vítěze boje o druhý bod i výsledek odpoledního severského derby, které program turnaje zakončí. V opačném případě budou Švédové potřebovat uhrát s Finy alespoň bod.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Brankář Roman Will byl jedním ze strůjců úspěchu českého týmu v utkání s Finskem.

Naposledy vyhráli Češi Karjalu v roce 2019, kdy se to národnímu týmu podařilo podruhé v historii. Loni však reprezentace - tehdy ještě pod vedením kouče Filipa Pešána - skončila poslední s celkovým skóre 5:13.

Se Švýcary se čeští hokejisté utkali během minulé sezony třikrát. Na olympijském turnaji v Pekingu nejprve vyhráli ve skupině 2:1 po samostatných nájezdech, ale pak jim v osmifinále podlehli 2:4 a tím pro ně turnaj skončil. Na Švédských hrách krátce před mistrovstvím světa, kdy už vedl tým současný kouč Jalonen, pak vyhráli Češi 3:0.

"Dát pět gólů Finům je určitě příjemné. A my díky tomu víme, že jsme schopní ty góly dávat. Myslím si však, že bychom se měli ještě o něco více tlačit do brány a ještě víc si jít za góly," prohlásil Radan Lenc s výhledem na dnešní zápas.

Sestava ČR: Will - Košťálek, T. Dvořák, Mozík, Sklenička, Kundrátek, Ščotka, M. Jandus, Němeček - Chlapík, M. Špaček, Lenc - Smejkal, Kodýtek, Červenka - H. Zohorna, Poulíček, P. Kousal - Horký, D. Vitouch, P. Zdráhal - O. Beránek.

Reklama

Související témata: