Hlavní obsah

Česká sázka na Málka! Vychytal si to, v Tampere je to navíc jeho hala, vysvětluje Pavelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtvrteční reprezentační premiéra proti Švédům mu vyšla. Několika výbornými zákroky tým podržel, a tak se trenéři nároďáku rozhodli vsadit na brankáře Jakuba Málka i v sobotním utkání turnaje Karjala proti domácím Finům. A pro 21letého gólmana půjde v Tampere o speciální zápas, neboť ve zdejší Nokia Areně chytá i na klubové úrovni za Ilves Tampere.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Málek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Karjala.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „Dominik si to vychytal prvním zápasem, kdy si s reprezentačním debutem poradil velmi dobře. Nokia Arena je jeho hala, chytá tady a mezi utkáními se Švédy a Finy byl den volna. Kdyby šly dva zápasy hned po sobě, určitě by dnes nechytal,“ vysvětloval volbu obsazení brankoviště trenér gólmanů Ondřej Pavelec.

Podle původního plánu pak v neděli do závěrečného vystoupení na turnaji Karjala proti Švýcarsku půjdou Češi s plzeňským Dominikem Pavlátem v brance.

Sestava Česka proti Finsku:
Málek - Zámorský, Pyrochta, Košťálek, Dvořák, Jandus, J. Galvas, Knot, Ticháček - M. Stránský, Sedlák, O. Kovařčík - P. Kousal, Tomášek, Lenc - Ordoš, Filippi, Kubík - Flek, Voženílek, Jašek.

Oproti zápasu se Švédy trenér Rulík zařadí do hry útočníky Filippiho, Jaška a Ordoše, stejně jako obránce Knota s Ticháčkem. Dvacetiletý zadák Kladna tak zažije premiéru v seniorském národním týmu. Hrát naopak nebudou beci Mašín se Zábranským a forvardi Řepík, Kodýtek a Špaček.

Právě útočník švýcarského Ambri-Piotta zastával proti Švédům roli kapitána, dnes připadne céčko některému z jeho dvou čtvrtečních asistentů Petru Zámorskému, nebo Lukáši Sedlákovi. Jako pravděpodobnější se jeví sázka na pardubického forvarda.

Finové ve čtvrtek porazili Švýcary 4:0, hattrickem se blýskl útočník Antti Suomela. „Chceme se soustředit hlavně se na svůj výkon. Finové mají nepříjemný forčeking a musíme si dát pozor na jejich nebezpečné vstupy do útočného pásma. Na druhou jsou známi i velmi pečlivou defenzivou, na kterou jsme se připravovali. Pokusíme se ji překonat svou hrou,“ plánuje asistent trenéra Rulíka Jiří Kalous.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

Utkání Finska s Českem začíná v Tampere v 16:00 SEČ, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko