Hlavní obsah

Reprezentace chystá na Finy změny. Přepadne mě nervozita, možná i větší, vyhlíží Ticháček debut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dopředu trenéři hokejové reprezentace avizovali, že s ohledem na náročný program budou na turnaji Karjala točit sestavou, a nic na to nezměnil ani čtvrteční výborný výkon a výhra 5:2 nad domácími Švédy ve Växjö. V sobotu proti Finům v Tampere, kam se národní tým přesouvá dnes odpoledne, dojde k pěti změnám, ta šestá může přijít v brankovišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jiří Ticháček během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Växjö (od našeho zpravodaje) - Oproti zápasu se Švédy trenér Rulík zařadí do hry útočníky Filippiho, Jaška a Ordoše, stejně jako obránce Knota s Ticháčkem. Dvacetiletý zadák Kladna tak zažije premiéru v seniorském národním týmu.

„Už se na to těším. Asi mě před zápasem přepadne zdravá nervozita, možná i trošku větší. Snažím se ale takové myšlenky moc nepouštět do hlavy, aby mě zbytečně nesvazovaly. Když budeme hrát stejně jako proti Švédům, máme velkou šanci porazit i Finy,“ míní Ticháček.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

V sobotu naopak dostanou volno zadáci působící na klubové úrovni právě ve Finsku Mašín se Zábranský, hrát nebudou ani útočníci Řepík, Špaček a nejlepší kanonýr finské ligy Kodýtek.

Pravděpodobná sestava Česka proti Finsku:
Pavlát (Málek) - Zámorský, Pyrochta, Košťálek, Dvořák, Jandus, J. Galvas, Knot, Ticháček - M. Stránský, Sedlák, O. Kovařčík - P. Kousal, Tomášek, Lenc - Ordoš, Filippi, Kubík - Flek, Voženílek, Jašek

Až v den zápase pak trenérský štáb oznámí, jestli do branky znovu půjde Jakub Málek z Ilvesu Tampere, který by tak nastoupil v domácí hale, nebo plzeňský Dominik Pavlát.

Národní tým v pátek dopoledne absolvoval ještě ve Växjö téměř hodinový trénink. Ovšem hráči, kteří absolvovali čtvrteční duel a budou hrát i v neděli, odtrénovali jen zhruba půl hodinu.

Odpoledne reprezentace přelétá do Tampere, hlavního dějiště turnaje Karjala. Útočníci Stránský, Špaček a Flek se tak vrátí na místo, kde loni slavili bronz z MS. Posledně dva jmenovaní zároveň v Tampere letos zažili čtvrtfinálový konec na světovém šampionátu.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko