Hlavní obsah

Proti Švédům bude chytat debutující Langhamer. Zohorna chce napravit olympijský propadák

Brankáře Marka Langhamera, který vychytal pro Ilves Tampere ligový bronz ve Finsku, čeká v sobotu v Ostravě reprezentační debut v sezoně. Na Českých hokejových hrách nastoupí v brance národního týmu proti Švédům (16:00 h, vysílá ČT sport). Zápas můžete v podrobné online reportáži sledovat i na Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Hynek Zohorna v dresu národního týmu

Článek

Po čtvrtečním duelu s Finskem (1:2 po náj.) došlo i k dalším změnám v sestavě. Do obrany se vrací uzdravený Jordán a naskočí také oba útočníci, kteří proti výběru Suomi nehráli, Petr Holík a Hynek Zohorna. Zmíněné duo nastoupí v útoku s Patrikem Zdráhalem. Jinak dvě výborně fungující elitní lajny se nemění, jen v civilu zůstanou brankář Kváča, obránci Nedomlel s Kaňákem a útočníci Fridrich, Hladonik.

„Švédové neustále tvrdě forčekují, musíme na to být připraveni," mínil trenér českého výběru Kari Jalonen, jenž pošle své hráče na led s přáním navázat na hokejový projev z prvního zápasu, jenž snesl přísné parametry. Jen výsledkově by to proti Švédům mohlo dopadnout lépe.

Česká sestava proti Švédsku
Obranné dvojice:
Šulák – Ščotka
Krejčík – Jeřábek
Sklenička – Jiříček
Jordán – Budík
Útočné trojice:
Smejkal – Černoch – Stránský
Červenka – Špaček – Blümel
Zdráhal – Holík – Zohorna
Flek – Kodýtek – Beránek
Kousal (13. útočník)

Švédský tým si přivezl do Ostravy vídeňskou výhru 1:0 nad Rakušany. „Švédové rychle otáčejí hru, jsou za všech okolností kompaktní a bude na nás, jak se s tím popasujeme. Jestli přijde znovu skoro devět tisíc lidí, bude to moc fajn," mínil Zohorna působící ve švédském ligovém klubu Oskarshamn.

Váží si toho, že ho nový realizační tým oslovil a má šanci zabojovat o důvěru. Ve 31 letech už má s hokejem ledacos za sebou a velmi dobře ví, že není automatické, aby nový kouč pracoval se stejnými hráči, kteří se hodili do systému jeho předchůdci. „Rád bych ukázal, že mohu být prospěšný i pro tento tým. Je tady nový systém, jiní kluci, každý si zvyká," konstatoval Zohorna.

Patří k hráčům, kteří jsou podepsáni pod propadákem na únorovém olympijském turnaji v Pekingu. O to více touží po nápravě. „To každopádně. Změnili se kompletně trenéři, asistenti, je to zase něco nového. Myslím si, že všichni, co jsme tady, se budeme rvát o šampionát. A k té olympiádě... Všichni víme, co nám chybělo, ale asi bych to nechtěl komentovat teď před šampionátem," řekl Zohorna.

Reklama

Související témata: