Hlavní obsah

Proti Švédům chyběla hokejistům souhra

PRAHA

V rámci evropské hokejové tour nedalo Česko gól Švédům už osm třetin po sobě a ve středu s nimi prohrálo i páté utkání v této sezóně, byť je tentokrát střelecky předčilo. "Na rozdíl třeba od olympiády nás soupeř nemlel. Projev našeho mužstva nebyl špatný, chyběly tomu však góly. Šance jsme měli, jenže jsme dopláceli na neproduktivnost hlavně v přesilovkách, kde scházela souhra," přiznal Radiožurnálu kapitán David Výborný.

Článek

"Porážka 0:3 nás mrzí, ale hokejově se mi to zdálo z naší strany solidní. Nedali jsme však góly a to je neomluvitelné. Musíme se víc tlačit před branku, clonit tam a zvládnout lépe hru v početní výhodě," doplnil Petr Tenkrát.

Zbyněk Michálek byl jedním ze tří debutantů v českém dresu. "Ještě v šatně jsem nervozitu pociťoval, ale během zápasu to ze mě spadlo. Možná bychom si však zasloužili lepší výsledek, protože nemyslím, že bychom byli horší. Měli jsme i víc přesilovek než soupeř, jenže na rozdíl od Švédů jsme nebyli tak úspěšní v koncovce. Ocenit musíme i výkon brankáře Henrikssona, který měl řadu těžkých zákroků. Já jsem ale přesvědčen, že náš výkon tady půjde ještě nahoru," uvedl pro Český rozhlas obránce Phoenixu.

O třetí místo s Finy

Turnaj ve Stockholmu, letos nově nazvaný LG Games, je především zkušebním před mistrovstvím světa a řada hráčů zde bojuje o konečnou nominaci. I proto nebyla sestavena žádná speciální formace na přesilovky či oslabení. "Řekli jsme si, že chceme, aby všichni dostali férovou šanci a ukázali se. Kdyby uchazeči startu na šampionátu v Lotyšsku seděli v rozhodujících okamžicích na střídačce, tak by to jim ani nám nepomohlo," vysvětlil pro ČTK asistent kouče František Musil.

Čeští reprezentanti už nyní vědí, že jejich pondělním soupeřem v boji o bronz z Euro Hockey Tour budou ve Stockholmu Finové, neboť Švédové si středeční výhrou zajistili postup do finále proti Rusům. "Zahráli jsme dobře, mohu být spokojen s výsledkem i výkonem," liboval si kouč domácích Bengt Ake Gustafsson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.